KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Didişip duran çiftler buraya! Kavga eden çiftler birbirlerini daha çok mu seviyor açıklandı

    İlk başlarda her ilişki kolaydır. Hepsi büyülü bir aşk olarak başlar; tek yapmanız gereken beraber vakit geçirmek, konuşmak ve onu tanımaktır. Her konuda hemfikir olursunuz. Ancak ilişki ilerlemeye başladıkça işler biraz zorlaşır. 

    Böylece her konuda hemfikir olmak yerine yavaş yavaş detaylara takılmaya başlanır. Herşeyden önce her insan farklıdır, bunu kabullenmek gerekir. Bu nedenle her konuda anlaşmak neredeyse imkansızdır.

    Tartışmalar anlaşmazlıklardan dolayı ortaya çıksa da önemli olan tartışmaktan çok nasıl tartıştığınızdır...

    Hala fark etmediyseniz, bu tartışmalar insanların birbirleriyle iletişim kurmalarının en önemli yoludur. Bu, inandığınız şeyleri savunmanın, farklı bakış açılarına saygı duymanın ve cesaretin anahtarıdır. Karşıt düşünceler olmasaydı, hayatın büyük keşiflerinin bazıları asla keşfedilmemiş olacaktı. Bu durumların doğal olduğu bilinmesine rağmen, söz konusu ilişkiler olunca tartışmalar oldukça olumsuz algılanır.

    Tartışma konsepti, ne hakkında yapıldığı ile ilgili değil nasıl yapıldığı ile ilgilidir. Tartışmalar çoğu zaman kavgalar ile karıştırılabilir ancak bu tamamen farklı bir durumdur. Eğer partnerinizle saygı çerçevesinde fikir alış-verişi yapabiliyorsanız bu konuda hiçbir sorun yoktur ve buna kavga değil, tartışma denir.

    Aslında, birçok çiftin iletişim kurmada zorluk çekmesinin nedeni çok hızlı bir biçimde sinirlenmelerinden ötürü kaynaklanır.

    İlişkiler mücadele gerektirir. Eğer öyle olmasaydı, siz ve partneriniz birbirinizden hiçbir şey öğrenemezdiniz. İnsanların birey olmalarının yanı sıra birlik olmalarını deneyimlemeleri için ilişkilere her daim ihtiyaçları vardır. Bu nedenle sağlıklı bir ilişki tartışmalara neden olabilir ancak bunlar kavga ediyorlar demek değildir. Bu çok önemli bir farktır. Anlaşmazlıklarınızı ve bunların size neler hissettirdiğini açıkça konuşursanız, mümkün olduğunca sağlıklı bir şekilde iletişim kurarsınız. Eğer olası bir çatışmayı önlemek için, duygu ve düşüncelerinizi içinize atarsanız sonunda çok daha büyük patlamalar yaşarsınız.

    Bir dahaki sefer partnerinizle bir anlaşmazlık yaşadığınızı hissederseniz, susmak yerine konuşmayı tercih edin. Nasıl hissettiğiniz ve neden böyle hissettiğiniz hakkında ona sakince bir açıklama yapın. Bu, karşınızdakine kendi bakış açısını sunmak için bir alan sağlayacaktır. Bu bir kavga değil, yalnızca "anlaşamadığınız" bir noktadır.

    Aşk, yalnızca saygı göstermekle büyüyebilir ve anlayıştan daha büyük bir saygı biçimi yoktur. Ancak karşınızdakine saygı duyarken, kendinize duyduğunuz saygıyı da göz ardı etmeyin. Aynı fikre katılmamaktan veya karşınızdakine ne hissettiğinizi söylemekten korkmayın. Farklı bakış açıları ilişkiyi her iki taraf için de faydalı kılmaktadır. İletişiminiz ne kadar açık ve sakin olursa, sevdiğinizi anlamanız o kadar kolay olacaktır.

    Kaynak: dailyvibes

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler