KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bebeğim Gündüzleri Uyumuyor

    Bebeğiniz gündüzleri uyumuyorsa ne yapmalısınız?

    Her çocuğun kendine özgü bir uyku düzeni vardır. Bazı bebekler gündüzleri daha fazla uyurken, diğerleri geceleri daha fazla uyur. Ancak neredeyse tüm bebekler gündüzleri uyurlar. Çoğu bebek günde üç kere gündüz uykusuna yatarken diğerleri iki kere ancak daha uzun uyurlar. Bir yaşından sonra çoğu yeni yürümeye başlayan çocuk gündüzleri sadece bir kere uyurlar.

    Bebeğinizin gün içinde yeterince uyku almasını sağlamanın yolları

    • Bir rutin oluşturun. Düzen oluşturmak çocuğunuzun ne bekleyeceğini bilmesinde ona yardımcı olur. Ayrıca rutin oluşturmak size de çocuğunuzun günün hangi saatinde yorgun veya aç olduğunu ya da oyun oynamak istediğini anlamanızda yardımcı olacaktır. Katı olmanıza ve saatten gözünüzü ayırmamanıza gerek yok ancak bazı şeylerin her gün kabaca aynı zamanlarda olmasını sağlamak bebeğinizle ilişkinizin yolunda gitmesini sağlayacaktır.

    • Bebeğinizin aynı yerde uyumasını sağlayın. İdeal olarak, uykuyu belli bir yerle bağdaştırması için gece nerede uyuyorsa gündüz de orada uyumalı. Elbette siz yoldayken arabada ya da bebek arabasında da uyuyabilir ancak çoğu zaman aynı yerde uyumasını sağlamaya çalışın. Çocuğunuz, çocuk yuvasına ya da bakıcısının evine gidiyorsa evde olduğu günlerde aynı yerde uyumasını sağlayın.

    • Tıpkı gece uykusu öncesi yaptığınız gibi, uyumadan önce bebeğinizle zaman geçirin. Uyku vaktinin geldiğinin işareti olması için perdeleri çekin, kitap okuyun ya da ninni söyleyin.

    • Bebeğiniz yorulduğunda onu uyutun. Ebeveynlerin genelde yaptığı bir hata, bebeklerini uyutmadan önce çok fazla beklemeleridir. Bebeğiniz hızlı ve kolay biçimde uykuya daldığında önünüze bir fırsat penceresi açılacaktır. Çok fazla beklerseniz, bebeğiniz çok yorulacak ve uykuya dalmakta zorlanacaktır. Bebeğinizin hareketlerini okumayı öğrenmelisiniz. Bazı bebekler gözlerini ovuşturur, diğerleri mızmızlanır ya da boş bakar. Bebeğiniz size yorgun olduğunun işaretini verdiği anda onu uyutmalısınız.

    • Bebeğinize kendi başına uyumasını öğretmeye çalışın. Bebeğiniz yaklaşık üç aylıkken ya parmak emerek ya battaniyeyi veya oyuncağını kucaklayarak ya da doğrudan uykuya dalarak kendini uykuya nasıl hazırlayacağını öğrenmeye başlamalı. Bebeğinize onu sallamadan ya da emzirmeden kendi kendine uykuya dalması için fırsat vererek başlayın. Bebeğiniz kendisi uyumaya başladığında onun daha uzun sürelerle uyuduğunu göreceksiniz.

    Çocuğunuzun doğru uyku alışkanlıklarını geliştirmesinde ona yardımcı olmak için sabırlı olmalısınız ancak bunları erken bir yaşta edinmesini sağlayarak onun ilerki aylarda ve yıllarda bolca uyku almasını sağlarsınız.,

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler