KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bağımlılıklar ve Fantaziler

    Mastürbasyon bağımlısı olabilir miyim?

    Soru: Korkarım mastürbasyon bağımlısıyım. Doktorum pek çok insanın bunu yaptığını söyledi, fakat sadece onlar bu konu hakkında çok fazla konuşmuyorlar. Hala alışkanlığımın sıklığı konusunda sıkıntılıyım – bir günde üç ya da daha fazla. Herhangi psikolojik bir problemin örtüsü olduğunu düşünmüyorum bu problemin, fakat daha çok, orgazmla oluşan endorfin salgısına olan kimyasal bir bağımlılık olduğunu düşünüyorum. Kesmeyi denedim, başaramadım. Problemin büyük bir bölümü şu ki, iki yıldır seks yapmadım. Seks için fırsatlarım oldu, fakat güvendiğim erkeklerle değildi, dolayısı ile faaliyete geçmedim. Kendi kendimi uyarmaya olan bağımlılığımdan nasıl kurtulabilirim ve nasıl daha tatmin edici bir seks hayatı geliştirebilirim? Reyhan

    Cevap: Güvenmediğiniz bir erkekle seks yapmama kararınıza saygı duyuyorum. Mastürbasyon kesinlikle, kötü ve sizi terk edebilecek bir adamla seks yapmaktan daha güvenli bir zevk yolu olabilir. Ve tabi ki mastürbasyon, hastalık ve hamilelik olasılığı gibi riskler taşımaz. Mastürbasyon normal bir faaliyetken, onu zorla engellemek da mümkündür. Kimyasal maddelere ya da dürtüsel mastürbasyona yada diğer davranışlara bağımlı olan insanlar, bu maddeleri tedirgin edici duyguları uyuşturmak ya da tansiyonu düşürmek için sıklıkla kullanırlar. Maalesef ki, kimyasal ve zorlayıcı davranışlar, neden ne olursa olsun, sadece nedenden çok belirtiyi işaret ederler.

    Sizin için olabilecek bir olasılık, mastürbasyon hareketinizin güdüsel olup olmadığını ve eğer öyle ise bu güdüyü kimyasal ve psikolojik olarak neyin beslediğini görmek için bir danışmana gitmektir. Sonra diğer daha sağlıklı yollarla bu ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

    Eğer şu anda bir terapisti görmeyi tercih etmiyorsanız, 12 adımlı Sekskolik Anonimleri’ne kayıt yaptırabilirsiniz (Sexaholics Anonymous) (ki bunlara bazen Seks ve Aşk Bağımlıları Anonimleri ya da Seks Bağımlıları Anonimleri deniyor). Bu, seksi (mastürbasyon dahil) zorlayıcı bir şekilde kullanan ya da kendilerini seks bağımlısı olarak gören insanlar için ücretsiz bir destek programı. Programın size uygun olup olmadığını ve yardımcı olup olmayacağını görmek için bu toplantılardan birkaçına katılabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler