KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hayal ettiğiniz o ipek saçlara kavuşun: Saçınız için doğru şampuan seçmenin 6 püf noktası

    Onlarca bakım malzemesi alınır, yüzlerce lira ödenir ama yine o parlak, ipeksi saçlara ulaşılamaz... 'Ben hatayı nerede yapıyorum?' diyenler, acaba doğru şampuan seçtiklerine eminler mi?

    Sadece bu 6 maddeye dikkat edin. Sonrasında hem paranız cebinize kalsın hem de hayal ettiğiniz o ipek şaçlara kavuşun.

    Dikkat etmemiz gereken ilk kural pH değeri

    ph

    Aldığınız şampuanın pH değeri 5.5'den düşük olmamalı. Aksi halde saç derisinin kurumasına ve kepeklenmesine sebep olur. Sadece bu etkileriyle kalmaz, saçları cansızlaştırır ve matlaştırır.

    Bu zamana kadar yanlış bildik: Köpüren şampuan kaliteli değildir

    sac

    Şampuanın çok köpürmesi kaliteli olduğu anlamına gelmez. Şampuanın fazla köpürmesi için içerisine birden çok kimyasal konulur. Bu da saç derinizi ve saç yapınızı olumsuz yönde etkiler. Hatta bazı şampuanlarda deterjanların içerdiği kadar çok kimyasal kullanılır. Siz siz olun, 'bu şampuan köpürmüyor' diye hayıflanmayın.

    Saç tipinize uygun şampuan seçin

    yagli sac

    Yağlı saçlar için: Nemlendiri etkili şampuanlardan uzak durun, aksine bu şampualar yağlanmayı artırır. Aynı şekilde kremli şampuanlardan da kaçınılmalı. Arındırıcı özellikte şampuanları tercih edin. Bitkisel şampuanlara yönelebilirsiniz. Doğru şampuanı seçseniz bile saçlarınızı her gün yıkamamalısınız. Ne kadar çok yıkarsanız o kadar çabuk yağlanacaktır.

    Kuru saçlar için: Nemlendirme özelliği olan şampuanlar kullanılmalı. Yıkamadan sonra şaç kremi de tercih edilebilir. Keratin yapısını destekleyen ürünlere öncelik tanıyın.

    Normal saçlar için: Sebum üretimini koruyacak şampuanlar tercih edin. Durulanan saç kremlerini kullanabilirsiniz. Adı üstünde, saçlarınız gayet normal :)

    İçerisinde paraben bulunan ürünlerden uzak durun

    paraben

    Birçok bakım ürününde karşımıza çıkan paraben, bu tip ürünlerin raf ömrünü uzatır. Ürünü korurken asıl zararı saçlarınıza verir. Bu gibi maddeler şampuanın pH değerini bozar. Bunun sonucunda da etkilenen yine saç deriniz olur. Sağlıksız bir saç derisine ve kepekli bir görünüme sahip olmak istemiyorsanız, ürünlerin ambalajını dikkatle okuyun.

    İkisi bir arada şampuanları tercih etmeyin

    saccc

    Kremli şampuanlarda sizin baş düşmanınız. Çünkü bu iki bakım ürünü yapı olarak birbirlerinden çok farklıdır. Bu sebeple ikisini de farklı kutularda tercih etmelisiniz. Saç kremi alırken de durulanabilir özelliktekilerine yönelin, saçlarınızın yağlanma sorunu böylelikle en aza inecektir.

    Uygun fiyatlılara aldanmayın

    sampoo

    Ürünün fiyatı sizi yanıltmasın. Sadece ucuz diye almaya kalkıştığınız şampuan ileride daha büyük masraflara neden olabilir.

    Doğru şampuanı şeçmeyi öğrendik, fakat yaz sıcakları, deniz ve havuz saç sağlığını olumsuz etkilemekte.

    Bunun için ise yapmanız gerekenler;

    kru sacv

    -Havuza boneyle girin. Eğer boneyi kullanmayacaksınız, suya girmeden önce saçlarınızı ıslatın ve kremleyin.

    -Deniz ve havuzdan çıktıktan sonra çok beklemeden saçlarınızı yıkayın.

    • Aşırı sıcaklarda saç kuruluğunu önlemek için haftada bir doğal maske yapın. Bu maske, saçınızın kaybettiği nemi geri kazandıracaktır.
      Vitrin


    En Çok Aranan Haberler