KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Göğüs estetiği sonrası nasıl sütyen giymeli?

    Göğüs estetiği sonrası kullanılan sütyene dikkat!

    Göğüs estetiği sonrası yanlış sütyen kullanımının göğüslere zarar verdiğini biliyor muydunuz? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu, Mynet Kadın okuyucuları için göğüs estetiği sonrası nasıl sütyen kullanılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında merak edilen soruları yanıtlıyor.


    Estetik ameliyat sonrası nasıl sütyen kullanılmalı?

    Estetik ameliyat sonrası hastalarımıza bir ay boyunca balensiz, demirsiz, sporcu sütyeni denilen sütyen takmalarını öneriyoruz. Sütyenin göğüs dokusuna bası, iz yapmaması ve dikiş yerinin üzerinde baskı oluşturmaması gerekiyor.

    Ameliyattan bir ay sonra ise balenli sütyen kullanılabilinir. Fakat dolgulu ve push-up (göğsü ortada birleştirip yukarı çıkaran) sütyenleri meme protezinin (silikonun) yer değiştirmesine sebep olabilmesinden dolayı önermiyoruz. Bu tarz sütyenlerin uzun süre kullanılması memede doku kaybı vedokunun ezilmesi gibi simetri bozukluklarına da sebep olabiliyor.


    Göğüs estetiği sonrası sütyen takmamak göğüslerin bozulmasına neden olur mu?

    Sütyenin göğüs dokusunun sarkmasında önleyici etkisi vardır. Doğru sütyen kullanıldığı sürece sütyen takılmasını öneriyoruz. Ancak ameliyat sonrası istenilen zamanda da sütyen takılmayabilinir.


    Sporcu sütyeninden normal sütyene geçiş için ne kadar beklenilmeli?

    Göğüs büyütme ve göğüs küçültme ameliyatlarından yaklaşık iki ay sonra gerçek göğüs ölçünüz ortaya çıkacağı için yeni sütyenlerinizi almak için biraz beklemeniz gerekiyor.


    Ameliyat sonrası sütyen ölçüsü değişir mi?

    Göğüs estetiği ameliyatlarından sonra göğüs kafesinin çevresi değişmez, sadece "cup" (sütyenin iç kısmı) bölgesinde küçülme ya da büyüme olur.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler