KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yılın 2017 olduğunu unutanlara: Kır düğünlerinde yapmamanız gereken 12 hata

    Yaz düğünü yapmak, özel bir çaba gerektiriyor. Hele de açık havada, özellikle de kırda düğün yapıyorsanız asla yapmamanız gereken hatalar var. İnsanın aklına hemen gelmiyor, o yüzden biz hatırlatalım dedik :)

    Haddinden fazla resmi ortam

    Yaz düğünü yaptığınızı unutmayın. Herkesin kasım kasım kasıldığı bir belediye töreninde değilsiniz. Giriş şarkınız romantik, saçlarınız sımsıkı topuz olmak zorunda değil. Dans ettiren eğlenceli bir şarkıda dalgalı saçlarınızı savurarak da merasime girebilirsiniz.

    Her yere sinek bastıracak dev kafe lambaları

    Açık hava düğününüzün ışıklandırması çok önemli. Eğer dev ışık kaynakları kullanacaksanız etrafı sinek basma ihtimalini göz ardı edemezsiniz. Her masaya koyacağınız sinek kovucu mumlarla ışıkların etkisini azaltabilirsiniz. Güzel değil, işlevsel çözümler bulun.

    Kendin yap felsefesini abartmak

    Son yıllarda DIY olarak anılan Türkçe'ye de 'Kendin Yap' olarak geçen el işi ürün çılgınlığı düğünlerde de oldukça popüler. Nikah şekerlerinden davetiyelere, masa örtülerinden peçetelere her şeyin el işi olduğu bir dünya hem size zor hem de düğün felsefesine. Sonuçta bu sizin düğününüz, bazı şeyler de ayağınıza gelmeli :)

    Yaz düğünü diye hafif yemekler olsun deyip misafiri aç bırakmak

    Bizim ülkemizde biraz zor olsa da bazı durumlarda bu hafif yemek yanlışı yapılıyor. 'Bol salata, meze verelim, ana yemek iyi olmasa da olur' derseniz riskli bir şey yaparsınız. Misafirlerinizin 'doymadık' deyişi hepinizi üzer.

    Doğal renkleri takıntı yapmak

    Kullandığım bütün renkler açık renk olsun, ağır durmasın, doğal tonlar olsun derken gösterişsiz ve bir düğün için fazla sade olma hatasına düşebilirsiniz. Turuncular, koyu pembeler, fuşyalar kullanmaktan sakınmayın. Önemli olan renkler arasındaki uyum.

    Her şeyin çoğu zarar diyen minimalizm

    Dünyanın her yanını saran 'aza razı' yani minimalist stil, düğünlerde de oldukça moda ama bunun bir düğün olduğunu unutmamak lazım. Tek bir çiçek saksısı olan düğün masası nasıl garip gözükür, siz karar verin. O yüzden şaşalı, parlak dekorlardan kaçınsanız da tamamen hiçbir detayı olmayan dekorlar da tercih etmeyin.

    Zamanlama hataları

    Kır düğününde zamanlama çok önemli. Düğün yapacağınız mekanda daha önceki günlerde bir prova yapabilirsiniz. Güneş nereden batıyor, ışık nereden vuruyor, makyaj akıtacak kadar sıcak mı oluyor ve benzeri soruların cevabını almak için zamanlamayı çok iyi planlamak gerekiyor.

    Güneşin alnında tören başlatmak

    Öğlen 13-14 gibi başlarız fikri varsa kafanızda hemen silin. Çünkü güneşin tepede olduğu, herkesin daha çok sıcaklayıp daha çok yorulacağı ve makyajınızın da ışık altında berbat duracağı öğle saatlerinden kaçının. Düğün fotoğrafı çektirecekseniz, onu da mutlaka güneşin son saatlerine bırakın.

    Ağaçların tehlikesinin farkında olmamak

    Eğer ormanlık alanda düğün yapacaksanız böcek, sinek, orman hayvanları faktörlerini göz ardı etmeyin. Ağaç olan yerde olabilecek bütün riskleri hesaplayın. Hatta masalara birer sinek spreyi koysanız harika olmaz mı?

    Çimen üzerinde düğün yapmak

    Çimenlerin yeşil kalabilmesi için bol bol sulanan yerler olduğunu hatırlamak lazım. Bu yüzden de zaman zaman bölgesel olarak yumuşak çamurumsu dokuda olabiliyorlar. Oturmak, dans etmek, yürümek zorlaşabiliyor.

    Lüks düğün konforu aramak

    Saray bahçelerinde yapılan lüks bir düğünde değil doğayla iç içe düğünde olduğunuzu unutmayın. Elbette her düğünün sorunları var ama etrafta ağaç, çiçek, çimen varsa %100 konfor aramanın pek manası yok.

    Yeterli detayların olmadığı bir yaz düğünü hayal etmek

    Aslında her şey neleri hayal edebileceğinizle başlıyor. Bütün düğünler birbirine benzemek zorunda değil. Eğer hava sıcaksa misafirlerin serinleyebileceği küçük çözümler bulmak mümkün. Neden misafirlerinize özel yelpazeler dağıtılmasın, ya da güneş gözlükleri verilmesin?

    Düğünü güzelleştiren de bozan da küçük ayrıntılardır. Büyük sorunları düşenecek birçok insan olacak etrafınızda ama bu küçük sıkıntıları bazen kimse hesaplamaz. O yüzden bunlara hazırlıklı olun ve düğününüzü unutulmaz bir hatıraya dönüştürün

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler