KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çok sosyal biriymişsiniz gibi nasıl davranılır?

    Daha sosyal olan kişilerin sizden aktif olduklarını hiç hissettiniz mi? Eğer hissettiyseniz çok sosyal biriymişsiniz gibi davranmanızın birkaç yolu var.

    1. ADIM

    Çok sosyal biriymişsiniz gibi nasıl davranılır?

    İnternette gördüğünüz veya bir arkadaşınızın size gönderdiği bir şey hakkında konuşmaya çalışın. Böylece daha aktif ve sosyal biriymişsiniz gibi görünürsünüz. Güncel konular ve sorunlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı deneyin. Yaşadığınız dünya hakkında daha farkındalık sahibi olun.

    2. ADIM

    Çok sosyal biriymişsiniz gibi nasıl davranılır?

    Mutlu olun ve gülümseyin. Böylece insanlar eğlendiğinizi ve dışa dönük biri olduğunuzu düşünür. İçine kapanık olmayın ve sıkılıyomuş gibi davranmayın. Her zaman insanlara gülümsemeyi deneyin ve duygularınızı ifade ederken olumlu ifadeler kulanın. Ruh halinizin olumlu olması için en son çıkan müzik parçalarını çalın. İnsanlar, güncel müzikler hakkında bilgi sahibi olduğunuzu düşünür. Eğer çaldığınız şarkıyı beğenmezlerse, sevecekleri başka bir parçaya geçin.

    3. ADIM

    Çok sosyal biriymişsiniz gibi nasıl davranılır?

    Eğer insanların bilgisayarınızdan çok iphone’unuzla vakit geçirdiğinizi düşünmesini istiyorsanız ekranın altına “İphone’umdan gönderilmiştir” cümlesini yazın. Ancak çok sosyal olmanın en iyi yolu teknolojiyi hayatınızdan çıkarmak veya hayatınızda kapladığı yeri azaltmaktır. Günün büyük çoğunluğunda telefonunuzla meşgul olmanız dünya ile etkileşim kurma fırsatınızı azaltır. Örneğin, kasa kuyruğunda beklerken, iletişime açık olun. Telefonunuzla meşgul olmak yerine arkanızdaki kişi ile sohbete başlayın. Başka bir deyişle, dünya ile alışılagelmişten daha fazla etkileşime girin.

    4. ADIM

    Çok sosyal biriymişsiniz gibi nasıl davranılır?

    Yapacak daha iyi şeyleriniz varmış gibi davranın. Arkadaşlarınıza, ailenize veya başka kişilere sosyal olduğunuz izlenimi vermek için Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde hayatınızı belgelendirin. Katıldığınız partide fotoğraflar çekin ve daha sonra bunları paylaşın. Partideyken sürekli oturup telefonunuzla ilgilenmeyin. Parti moduna girin, biraz selfie, video veya grup fotoğrafı çekin. Sosyal olmak için çok şey yapmalısınız. Sadece davet edildiğiniz yerlere gitmek yerine birkaç arkadaşınıza akşam dışarıda yemek yemeyi veya film izlemeyi teklif edin.

    1. ADIM

    Çok sosyal biriymişsiniz gibi nasıl davranılır?

    Kendiniz olun! Diğer insanları inandırmanın en iyi yolu, sosyal biriymiş gibi rol yapmak yerine, gerçekten daha sosyal olmaktır. Eğer utangaç biriyseniz, topluma daha fazla karışın. Eğer insanlarla konuşmakta zorluk yaşıyorsanız, yaşadığınız yerdeki müzede gönüllü olarak çalışın. Burada, farklı kişilerle etkileşim içinde olursunuz. Rehberli turları olan müzeleri tercih edin. Böylece iletişim becerileriniz gelişir ve daha sosyal biri haline gelirsiniz. Yani her zaman daha iyisini olmak için çabalayın, olmadığınız biri olmak için değil.

    İpuçları

    • Ne kadar çok soru sorarsanız, birinin ilgisini çekme ihtimaliniz o kadar fazla olur. Eğer sadece kendinizden, sevdiğiniz şeylerden ve yaptıklarınızdan bahsederseniz, sohbet tek taraflı olur ve insanlar sıkılabilir.

    • Güven kazanmaya yardımcı olması için, günde en az üç defa, her defasında en az iki dakika boyunca aynada kendinize bakın. Gözlerinizin içine bakın ve sadece gülümseyin. Ne kadar güzel veya yakışıklı olduğunuzu düşünün. Eğer isterseniz konuşma pratiği de yapabilirsiniz.

    • İnsanlara iltifat edin böylece, diğer insanlarla kolayca iletişim kurabilen arkadaş canlısı biri olduğunuzu hissederler. Diğer insanlar hakkında olumsuz şeyler söylemeyin veya söylenti yaymayın.

    • Dikkatli bir şekilde dinleyin. Vücut dilinizi kullanarak dinlediğinizi gösterebilirsiniz. Örneğin hafifçe ileri doğru uzanın, başınızı sallayın, göz teması kurun ve vücudunuzu hafifçe karşınızdaki kişiye doğru döndürün. Bu şekilde, bir sohbete doğrudan katılmasanız bile, dinlediğinizi gösterirsiniz ve diğer insanlar sohbetin bir parçası olduğunuzu anlar.

    • Mesaj yazarken gülümsemek daha sosyal görünmenizi sağlayabilir. Pek çok kişi anneleri veya konuşmak zorunda oldukları kişilerle konuşurken bu şekilde gülümsemez. Ama arkadaşların daha eğlenceli olabildiğini herkes bilir. Bu nedenle gülümsemek insanların ilginç biriyle konuştuğunuzu düşünmesini sağlar.

    • Vücut dili sosyal olmaya çalışırken çok önemlidir. İletişim kurulabilen biri olmanın temel kurallarını bilmelisiniz. Kollarınızı göğsünüzde çapraz yapmayın ve bacak bacak üstüne atmayın. Bunlar, iletişime kapalı olduğunuz sinyali verir. Her zaman vücut dilinizin açık olmasını sağlayın. Omuzlarınız geride, başınız yukarıda olsun. Bu duruş şekli, açık görüşlü olduğunuz duygusunu verir ve aynı zamanda iletişime açık olduğunuzun belirtisidir.

    • Olmadığınız biri gibi davranmaya çalışmayın. İnsanların kendi sorunları vardır, onları etkilemeye çalışan birinin etraflarında olmasını istemezler çünkü bu durumda uğraşacakları çok fazla şey olur.

    Uyarılar

    • Herhangi birinden daha iyiymiş gibi davranmayın.

    • Her zaman başka insanlara saygılı olun.

    • Abartıdan uzak durun.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler