KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bize kapak olsun!

    İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmayarak sizlerde engelli vatandaşlarımızın özgürce hareket etmesine yardımcı olabilirsiniz.

    Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği olarak yürüttüğümüz bu kampanyada toplanan kapakların geri dönüşümü sayesinde elde edilen gelirin tamamı şu anda akülü ve manuel tekerlekli sandalyesine kavuşmayı bekleyen binlerce kişiyi hayatla buluşturmaya devam etmektedir.

    Küçük atıkları büyük hayallere dönüştürmemizde sizlerin de desteği bizler için çok önemli.

    Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin 2011 yılından bu yana başarı ile yürüttüğü plastik kapak kampanyası dâhilinde derneğe başvuruda bulunan Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 550-600 adet medikal malzeme dağıtımı yapılmış ancak Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün 2013 yılında yaptığı açıklama neticesinde kamuoyunda kampanyanın bittiği algısı oluşmuştur.

    Başarıyla yürütülen plastik kapak kampanyası “HİÇ BİTMEDİ”

    Sizlerin yollamış olduğu 2.000.000. adet plastik kapak ile 1 akülü tekerlekli sandalye,
    200.000.adet Plastik kapak ile 1 manuel tekerlekli sandalye ,
    70.000. adet plastik kapak ile de 1 koltuk değneği alınabilmektedir
    Her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpte kaybolup giden bu plastik kapakların geri dönüştürülmesi için yapmanız gereken, üzerinde TOFD logosu bulunan kutulara kapakları bırakmak.
    Tüm Türkiye'den plastik kapak gönderileri için PTT Kargo ile gönderim yapabilirsiniz. Ek olarak 6 ilde MULTİNET , İGDAŞ gibi kurumsal firmalara, BAKIRKÖY BELEDİYESİ başta olmak üzere belediye ve anlaşmalı olduğu muhtarlıklar aracılığıyla gönderimleri gerçekleştirebilirsiniz.

    Kapaklar nasıl sandalyeye dönüşüyor?

    Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan kapaklar önce tartılarak, göndericinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınır. Daha sonra içerisindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına yine tartılarak ve faturalandırılarak teslim edilir. Elde edilen gelir kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştirilir..

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler