KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Şimdi Adı Vintage Oldu! Görünce Kendizi Anneannenizin Evinde Bulacağınız 11 Nostaljik Eşya

    Onları görünce birden 8 yaşınızdaki oyunlar oynayan çocuk halinize dönüyorsunuz. Hem çok eski hem de çok yeni sizin için bazı şeyler... Bugünlerde evlerimizde de kullandığımız nostaljik eşyalara göz atalım.

    1. Türkiye tarihinin yükünü omuzlarında taşıyan radyo

    Bugün kendisini anca antikacılarda bulabileceğiniz eski tip radyoları en çok anneannenizin ya da babaannenizin evinde gördünüz. Onların başında oturup haberleri, şarkıları ve radyocuları dinlediniz. Hala çalışanını bulup satın almak için kredi çekmekten başka çare olmayan bu radyolar, anneanne evlerinin baş tacıydı.

    2. Biraz fazla bakınca hiptonize eden kurmalı saat

    Kim kuracak diye kardeşinizle kavga ettiğiniz bu saatleri bulur bulmaz salonun baş köşesine koyanlar olduğunu duyduk. Vintage sevenlerin en değerli parçası.

    3. Ahşap raflar ve çiçekli tabaklar

    Ünlü mobilya markalarının taklit ettiği en önemli parça bu raflardı. Anneannenizin her öğlen tozunu aldığı çiçekli tabaklar ise, bugün büyük mağazalarda 'İngiliz tarzı' etiketiyle satılıyor.

    4. Çevirmeli telefonlar

    Akıllı telefonlara o kadar bağlandık ki altın rehberin başında telefon ettiğimiz günleri unuttuk. Çocukluğun en büyük eğlencesi haline gelen bu telefonları, artık dekor olarak evlerimizde saklıyoruz.

    5. Bu modelin adını bilen var mı? Raflı koltuklar..

    Sadece ve sadece anneanne evinde görebileceğiniz bu parça, mobilyada adeta bir devrimdi.

    6. En en en popüleri kanaviçeler

    Anneannemizin özenle iğneledeği kanaviçeler, etaminler bugün Instagram hesaplarında pahalı fiyatlara satılıyor. Geçmişten günümüze popülerliğini yitirmeyip üzerine arttıran tek şey bu kanaviçeler...

    7. Ortalığa güzellik katan porselen saksılar

    Eski çaydanlıkları yeni saksılara dönüştürmek, bizim annemizden, annemizin de annesinden öğrendiği muhteşem bir güzellik...

    8. Bin ton ağırlığındaki yün yorganlar

    Bu yorganlar hala vintage olmadı ve yorgancılar da birer birer battı ama biz hala umutluyuz, onların anneanne evinden çıkıp bizim evlerimize gireceği günü bekliyoruz...

    9. Cam şişe kolonyalar ve metal kurabiye kutuları

    Metal kutular, Almanya'dan gelen akrabanın hediyesiydi. Anneannelerimiz o kutuları bazen dikiş kutusu, bazen de baharat kutusu yaptı. Bugünlerde ise ithal marketlerde satılan popüler kurabiyelerde görüyoruz en çok. Cam şişe kolonyalar ise bir ara plastiğe yenilse de yine oldukça revaçtalar.

    10. Ayakla çalışan dikiş makinaları

    Kendi elbisemi kendim dikerim diyenlerin hala kullandığı antikalardan biri. Büyüklerimiz söyler inanmazdık, ayakla çalışan makina daha iyi diker diye, doğruymuş. Otomatik makinayla yapılan dikişten daha sağlam olduğu kesin.

    11. Ve son olarak asla popülerliğini yitirmeyen ama artık dijitalleşen çerçeveler...


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler