KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    As Bayrakları As! Hollywood'un Yeni Favorisi Olan İç Çamaşırı Markasının Sahibi Bir Türk Kızı!

    Ela Onur, iç çamaşırı tasarımlarıyla dünyaya Türk kadının bu konudaki yeteneğini kanıtlıyor. Ünlülerin tercih haline gelen Else markası, günden güne daha da popülerleşiyor.

    İç çamaşırında dünya çapında bir devrim

    Son zamanlarda tüm dünyayı saran yeni bir akım var. İç çamaşırlarını günlük hayat kıyafetleriyle kombinlemek. Özellikle sütyen ve saten atletler, ya da saten gecelikler, günlük kıyafetlere dahil ediliyor. Bu tür giyinmeyi tercih edenler arasında Bella Hadid and Kendall Jenner gibi isimler de var.

    T-shirt üstüne dantelli elbiseler ve dışarıdan gözüken atletler

    Bu moda o kadar yayıldı ki anaakım markalar da koleksiyonlarına bu parçaları dahil etmeye başladı. Dünyada 'yatak odasından sokağa' ismiyle yayılan bu modaya Türk bir tasarımcı da katıldı.

    Beyaz tshirtlü kombinler

    Büstiyer kombinler... Hepsi oldukça moda!

    Türk tasarımcı Ela Onur sahneye giriyor

    Sizi yepyeni bir markayla tanıştıracağız ama aslında bu marka 2008 yılında kuruldu. Ela Onur tarafından tasarım iç çamaşırları içeren bu marka, dünya çapında popülerleşmeye devam ediyor.

    Ela bu markayı kurmaya nasıl karar verdi?

    1982 doğumlu tasarımcı Ela, çocuklugunu Los Angeles’da geçirdi. Eğitimi için İstanbul’a döndükten sonra üniversite eğitimini yine Amerika’da tamamladı.

    Mezuniyetten sonra Türkiye’ye dönüp iç çamasir aksesuarları üreten, ailesine ait fabrikada çalisan tasarımcı bu sayede önce üretim, sonrasında da ihracat departmanlarında deneyim kazandı. “2006 yılının sonlarına doğru uzun zamandan beri içimde yaşattığım projemle ilgili olarak ilk çalışmalara ve hesaplamalara başladım” diyor Ela Onur ve 2008 yılında da ELSE’i kuruyor.

    Markanın adı nasıl seçildi?

    Else kelimesinin derin bir anlamı yok aslında, İngilizce'de başka kelimelerle kullanıldığında ''başka'' anlamına geliyor. Ela da aslında farklı bir şeyler yapmak istediği için bu ismi seçmiş. Çünkü koleksiyonları, yatak odasından sokağa taşınan bir tarzı taşıyor. Bu çamaşırları günlük hayatta sokakta da kıyafet olarak seçmeye başladılar. Özellikle ünlülerin tercihi haline geldi. Ela, giyildiği zaman özgüvenli ve huzurlu hissettirecek bir marka yaratmayı hedeflemiş.

    Bütün tasarımcılar hazır giyim seçerken neden iç giyim?

    Ela'nın aile işi de bu işe yakın, o yüzden uzun süre iç çamaşırı işinde olmuş. Tüketici olarak da merak taşıyormuş. Kendisine saygısı olan kadınların iç çamaşırlarına da özenmesi gerektiğini düşünüyor. Fakat özen kelimesinin karşılığı lüks ve seksi çamaşırlar değil. Dışımıza gösterdiğimiz özeni içimize göstermeyi dürüstlük olarak görüyor.

    Ela Onur'un ilham aldığı kadınlar kimler?

    Ela Onur, koleksiyonlarını oluşturmadan önce geçmişte ve günümüzde dünyaya yön veren kadınları düşünüyor. İkonlaşmış kadınları gözünün önüne getirip karakterlere tasarımlarını oturtuyor. Moulin Rouge kadınlarını da düşünüyor, anneannesini de. Anneannesini rahmetle anan Onur, Renan Tecimen'in yaşadığı jenerasyonun ikon kadınların olduğunu söylüyor. 1970’li yıllarda kırklı yaşlarında mayokinili resimleri olduğundan söz ediyor.

    Ela Onur'un iç çamaşırlarını nasıl satın alabiliriz?

    Genelde yurtdışında satış yapsa da Türkiye'de Harvey Nichols ve Mendos'un birkaç mağazasında yer alıyor. Dünya da ise New York, Miami, Chicago, Los Angeles gibi başlıca şehirlerde satılıyor ELSE. Hayali de Türkiye'de bir butik açmak. Ela'nın tasarımlarını da buradan inceleyebilirsiniz: https://elselingerie.com/

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler