KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Evlenmek için en uygun yaşın 26 olduğunu kanıtlayan matematik teorisi

    20'li yaşların başında romantik geleceğinizi düşünüyorsanız % 37 kuralını hatırlayın.

    Gazeteci Brian Christian ve bilişsel bilim adamı Tom Griffiths'in ortak yazdığı " Hayat Kurtaran Algoritmalar: İnsan Kararlarının Bilgisayar Bilimi" kitabına göre, %37 kuralı bir eş ararken zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

    Temelde % 37 kuralı, sınırlı bir süre içinde bir dizi seçenek arasından seçmeniz gerektiğinde - bu bir iş, yeni bir daire veya potansiyel sevgili adayı olabilir, karar vermek için en iyi zamanının bu seçeneklerin % 37'sini değerlendirdiğinizde olacağını savunur.

    Seçim sürecindeki bu noktada, bilinçli bir karar vermek için yeterli bilgiyi toplamanız ancak daha fazla zaman harcamamanız gerekir. % 37 zarfı bu seçimi sağlıklı bir şekilde değerlendirmenize yetecektir.

    Bu teoriyi desteklemek için 60'lı yıllarda bilgisayarsız çalışan matematik adamları tarafından geliştirilen "Sekreter Sorunu" ortaya atılır.

    Varsayılan senaryoda, bir sekreter adayıyla yalnızca bir kez iş görüşmesi yapabilirsiniz. Nitekim bir adayı reddederseniz, başka bir iş kabul edeceklerinden dolayı onları tekrar geri çağıramazsınız. Buradaki soru ise şudur: En iyisini bulmak için kaç kişilik bir başvuru havuzundan seçim yapmanız gerekir.

    Yazarlar, üç başvuru mülakatı yaptığınız taktirde en iyi bahsinizin ikinci adaya bağlı olduğunu savunuyor. Eğer ikincisi birincisinden iyiyse, onu işe alırsınız. Eğer değilse, o halde beklersiniz. Beş adayınız varsa, bunu anlamak için 3. adaya kadar bekleyin.

    Bu teoriye göre de, 18 ile 40 yaşları arasındaysanız ve sevgiyi arıyorsanız, geleceğin kocasını veya karısını düşünmeye başlamanın en uygun yaşı, 26 olacaktır. O yaşa kadar, potansiyel eşleri kaçırmanız mümkündür ancak bu yaştan sonra daha fazla beklerseniz bu şans gittikçe de azalacaktır.

    Matematik lingolarında potansiyel bir eşin araştırılması, "optimal durdurma problemi" olarak bilinir. Christian ve Griffiths, 1.000'in üzerinde olasılık olduğunu ve seçenekler havuzu ne kadar büyük olursa o kadar şansınız olduğunu belirtiyor.

    Başarılı evlilikler üzerine yapılan araştırmalar "26 yaş" noktasını destekliyor gibi görünüyor.

    Temmuz 2015'te Utah Üniversitesi'nden sosyolog Nicholas H. Wolfinger, boşanmayı önlemek için evlenmek için en iyi yaşın 28 ile 32 arasında olduğunu keşfetti. Bu iki teori birbirini tam olarak tutmuyor çünkü 28 yaş % 45'e daha yakın duruyor. Ancak evlenmek isteyen çiftlerin evliliğe bir süre önceden karar verildiğini düşünürsek bu aralık kapanıyor. Wolfinger'in yaptığı beş analizde, çiftlerin ayrılma şansının 32 yaşından sonra her yıl% 5 arttığını da ortaya koyuyor.

    Ne olursa olsun % 37 kuralı mükemmel değil. Soğuk kalpli bir matematik mantığından ödünç alındığı için, her ne kadar insanların 26 yaşında makul bir sevgili bulacakları mümkün olsa da, insanın bir eşte aradıklarının 18 ile 40 yaş arasında çok değiştiğini hesaba katmaz.

    % 37 kuralının bize söylediği şey, 26 yaşımızdaki karar verme kararlarımızın en güvenilir olduğu yaş olduğudur - bu yaş aynı zamanda bakmak yerine aksiyona girmemiz gerektiğini savunur.

    Kaynak: businessinsider

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler