KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu üç soruyu sadece şlizofrenler ve dahiler cevaplayabiliyor

    Bu sorular dünyadaki tüm psikologlar tarafından kişinin dahi ya da yardıma ihtiyacı olup olmadığını anlamak için kullanılıyor.

    Bir insanın en dolambaçsız soruyu bile nasıl cevapladığï `o kişi ve kafasının içindekiler hakkında çok fazla ipucu verir. Bu sorular dünyadaki tüm psikologlar tarafından kişinin dahi ya da yardıma ihtiyacı olup olmadığını anlamak için kullanılıyor.

    1.Bir kettle ve bir vapurun ortak özelliği nedir?

    Bu Üç Soruyu Sadece Şizofrenler ve Dahiler Cevaplayabiliyor

    2.Bir yarış arabası ve hortumun ortak özelliği nedir?

    Bu Üç Soruyu Sadece Şizofrenler ve Dahiler Cevaplayabiliyor

    3.Bir ayakkabı ve kalemin ortak özelliği nedir?

    Bu Üç Soruyu Sadece Şizofrenler ve Dahiler Cevaplayabiliyor

    Şimdi işin en ilginç kısmına gelelim: sen kimsin?

    Bu sorulara bir cevap bulamadıysanız üzülmeyin, düşünce biçiminiz tamamen sağlıklı. Ancak bu soruların cevapları apaçık aklınızda belirdiyse bazı psikolojik problemlere yatkınlığınız olabilir. Bu durumda profesyonel yardım alarak her şeyin yolunda olduğundan emin olmak isteyebilirsiniz.

    Bu tip testler, kişinin farkındalık derecesini anlatan “karşı koyma metodu”nun bir örneğidir. Normal zeka ve psikolojiye sahip bir insana “Bir karga ve masanın ortak özelliği nedir?” diye sorduğunuzda muhtemelen “hiçbir şey” cevabı verecektir. Pek çok açıdan verdikleri cevap da doğrudur. Karga ve masa pek karşılaştırılabilecek şeyler olmazlar genelde. Ancak şizofreni hastası biri, bu iki şey arasında daha az öne çıkan derin bağlantılar kurabilir. Üzerinde çok fazla düşünmeden insanların masayı, üzerinde mektup yazmak için kullandığını ve kargaların da insanların yazı yazmak için kullandığı tüyleri olduğunu söyleyebilir mesela.

    Peki bir şizofrenle gerçek bir dahi arasındaki farkı nasıl anlatabilirsiniz? Bir şizofreni hastası bu soruya anında cevap verebilecekken bir dahi bu soruya cevap vermek için konsantre olur ve akıllarına gelen ilk şeyleri, en göz önünde olan ihtimalleri ve ilgi çekici olmayan fikirleri kafalarında hızlıca eleyerek en benzersiz cevabı verirler.

    Kaynak

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler