KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pişik: Nedenleri ve Tedavisi

    Pişiğin nedenleri ve tedavisi için öneriniz?

    Soru: Oğlumun çok ciddi bir pişik problemi var ve her altını değiştirdiğimizde ağlıyor. Bu inatçı pişikten nasul kurtulabileceğimiz hususunda birkaç tavsiyede bulunabilir misiniz?
    Cevap: Pişik bebeklerde çok sık görülür. En gayretli ebeveynler bile bez bağlanan bölgenin tahriş olmasını her zaman yüzde yüz engelleyemezler.

    Pişik genellikle iki aşamada oluşur:

    Tahriş: Tahriş genellikle ciltteki nem, idrar ve kakanın birleşmesi ile oluşur.

    Maya: Eğer tahriş kötüleşirse (hemen hemen her ebeveyn bunun çok kısa bir zamanda gerçekleştiğini bilir), ciltte genellikle “candida” adındaki bir maya oluşur. Bu aynı zamanda pamukçuğu da oluşturan bir mayadır.

    Pişiği kontrol ve tedavi edebilmek için:

    Cildin tahriş edicilere maruz kalmamasını sağlamak gerekir.
    Bu özellikle bebeklerde çok zordur. Bezi normalden daha sık değiştirmeye çalışın. Kumaş bez kullanılan bebeklerde hazır bez kullanan bebeklere göre daha az pişik görülür. Bunun nedeni kumaş bezin hazır bezlere oranla emiciliğinin daha az olması ve dolayısıyla daha sık değiştirilmesidir.

    Bol miktarda pişik önleyici merhem sürün.

    Bu cildi idrar ve kakadan koruduğu için çok etkilidir. Yoğun bir çinko oksit krem kullanmanızı öneririm. Cilt tahriş olduğunda merhemi her bez değiştirmede kullanın.

    Maya enfeksiyonunun belirtilerini arayın.

    Bu tür bir enfeksiyon genellikle büyük bir kırmızılık etrafında gelişen daha küçük “uydu” kızartılar görünümündedir. Maya kaynaklı bir enfeksiyon oluştuğunda, reçetesiz pişik kremlerinden ne kadar sürerseniz sürün fayda etmez. Mayayı ortadan kaldırabilmek için mantara karşı etkili bir ilaç kullanılmalıdır. Reçeteye bazen steroid bir krem de eklenebilir. Bu derideki tahrişi azaltır ve derinin iyileşmesini sağlar. Genellikle mayaya bağlı pişik, mantar tedavisi uygulanmaya başladıktan yedi gün sonra geçer.

    Çocuğunuzda neden sürekli pişik olduğunu bilmek benim için zor. Gerçekte nasıl olduğunu görmeden pişiği teşhis etmek çok güç. Bir doktorun pişiği yeniden muayene etmesini öneririm.
    Dr. Robert Steele

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler