KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Emzirirken Göğüs Ağrıması Normal Mi?

    Emzirme sırasında göğüslerin ağrıması normal mi?

    Soru: Bir aylık bir bebeğimiz var. Eşim emzirme sırasında çok acı çekiyor. Her iki göğüste de ağrı var. Göğüs uçları ağrımıyor. Göğsünün etrafında çok fazla hassasiyet var. Doktorumuz gülümseyerek ağrı normaldir dedi. Ancak ağrılar her geçen gün artıyor. Göğüslerin bu denli ağrıması gerçekten de normal mi?
    Cevap: Durumu derinlemesine incelemeden “göğüsler ağrıyabilir” denmesi oldukça rahatsız edici. Ayrıca bu durum basit gibi görünmüyor. Bence eşiniz bir BCL uzmanına görünmeli. Devam eden ağrılar emzirme ilişkisini tehlikeye atar. Sonuçta hiç kimse sürekli canın yanmasını istemez. Kırmızılık ve ateş olmasa bile mastitis genellikle tek göğüste belirli bir alanda görülür. Bazı durumlarda iki göğüste birden de görülebilir. Düzensiz göğüs drenajı iltihaba ve ağrıya sebep olur. Ateş yapmaz.

    Her iki göğsünüz sızlamaya ve zonklamaya devam ederken durumunuzu etkileyebilecek bazı şeyler vardır:

    Kötü yerleştirme. Bu zorlanmaya ve göğüs ağrılarına sebep olur. Emzirme sırasında bebeğinizin üstüne doğru eğilmemeye dikkat edin. Rahat bir koltukta arkanızı yaslanarak oturun. Ayağınızı alçak bir ayaklığa uzatın ve dizlerinizi kalça seviyenizden biraz daha yukarı kaldırın. Bebeğinizi göğsünüze getirin. Gerekirse yastıktan destek alın. Bebeğiniz göğüsten ayrıldığında göğüs ucunun şeklini ve rengini not edin. Pembe ve yuvarlak olması, çatlak yada buruşukluk olmaması gerekiyor.

    Düzensiz drenaj. Düzgün göğüs drenajı önemlidir. Sık emzirin. Çoğu yeni doğan bebek günde on on iki kere beslenir. Emzirirken parmağınızla göğsünüze bastırıp bebek için havayolu açmanıza gerek yoktur. bunun yerine bebeğin vücudunu kendinize doğru çekin. Sütyen giymeyin.

    Çok miktarda süt gelmesi. İlk aylarda çok miktarda süt gelmesi ağrıya sebep olur.
    Göğüslerin aniden süt dolması. İlk aylarda çok ağrılı olur. Bu genellikle kendi kendine çözülür.
    Meme uçlarının beyazlaması(vasospasm). Beslenmeler arası yada beslenmeler sırasında bazen meme uçları beyaza döner ve yanma, rahatsızlık hissi verir. Ilık kompres ve iyi göğüs desteği rahatlama sağlayabilir.
    Bebeğinizde ve sizde pamukçuk belirtileri görüyor musunuz?
    BCL uzmanıyla birlikte yol almanız eşinizin ağrılarına neyin sebep olduğunu bulmanıza ve sorunu çözmenize yardım eder.
    Eşinizin ağrısız bir emzirme dönemi geçirmesini diliyorum.

    Debbi Donovan

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler