KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bebeğiniz İçin En Uygun Bebek Bezini Nasıl Seçebilirsiniz?

    Bebeklerin sağlığı hijyen ile yakından ilişkili. Hijyeni içeren önemli şeylerden biri de bebek bezi.

    Bebeğinizin günlük hijyenini sağlamak ve onun rahat hareket etmesini istiyorsanız doğru bir bebek bezi seçmelisiniz. Karnı tok, gazını çıkardınız, altı temiz ama hâlâ ağlıyor… Bu ağlamanın sebebi; uyku, sağlık sorunları, ağrı olabileceği gibi bebeğinize uygun olmayan bez kullanımıyla ilgili de olabilir. Peki, ortalama 2 yıl çocuğumuzun hayatında olan bebek bezini nasıl seçeceğiz ve alt temizliğini nasıl yapacağız?

    • Bebek bezleri ilk bakışta aynıymış gibi görünseler de içerik bakımından farklılık gösterirler. Öncelikle kullanacağınız ürünün tüm özelliklerini iyi bilmelisiniz. Satılan her ürün sizin bebeğinizle uyum gösteremeyebilir. Deneme yöntemini kullanabilirsiniz. Bebeğinizin cildiyle uyumlu, tahriş ve pişik yaratmayan bezi birkaç deneme sonunda da tespit edebilirsiniz.

    • Aynı ayda olan bebekler farklı kiloda olabilirler ve bebek bezini mutlaka bebeğinizin kilosuna göre seçmelisiniz.

    • Bebek bezlerindeki en önemli özellik hava geçirgenliğinin olması ve sıvıyı içinde hapsetmesidir. Seçtiğiniz bebek bezinin bu özelliklere göre üretilmiş olmasına ve emici kanal teknolojisine sahip olmasına özen gösterin. Sıvıyı eşit olarak dağıtıp hapseden bir bebek bezi pişik oluşumunu engeller.

    • Gece bez değiştirmenize gerek bırakmayan, 12 saate kadar kuruluk sağlayan, emiş gücü yüksek bir bebek bezi seçmelisiniz. Bu, bebeğinizin gece uykusunun bölünmemesi ve kaliteli uyku uyuması için önemli.

    • Pişiği engellemenin ve yeterli hijyeni sağlamanın bir diğer yolu da; doğru şekilde alt temizliğinin yapılmasıdır. Bu, kız ve erkek bebeklerde farklılık gösterir. Kız bebeklerde genital bölgenin özel yapsından dolayı idrar yolu enfeksiyonunun gelişme riski fazla. Bunu önlemek için kız bebeklerde alt temizliği yaparken silme işlemini önden arkaya doğru yapmaya ve çok bastırmamaya dikkat edin. Genital bölgenin üst kısmından baş ve işaret parmağıyla tutarak, yukarıdan aşağıya doğru bir kerede silinmeli.

    • Erkek bebeklerde alt temizliğine önce kasık bölgesinden başlanmalı ve genital bölge yukarıdan aşağı doğru ve her defasında yeni pamuk kullanılarak silinmelidir. Ardından testis torbalarının kıvrımlı derisi; ardından da popo arası bastırmadan özenle temizlenmeli.

    • Her iki cinsiyet için de popoyu silme işlemi için ılık su ya da parfüm içermeyen pamuklu bir ıslak bez kullanın. Popoyu temizledikten sonra bebeklerin boğumlu ve kıvrımlı yerlerini de silmeyi unutmayın. O bölgelerde de pişik olma ihtimali yüksektir.

    • Bebek bezini bağladığınızda da uygun bezi seçip seçmediğinizi anlamanız mümkün. Bez, bebeğinizin kasık bölgesini sıkmamalı ve göbek bölgesini tam olarak sarmalıdır.

    • Bebek bezleri gün içerisinde bebeklerin hareketlerini kısıtlamayacak, keşfetmelerine olanak sağlayacak ve ona dokunduğunuzda sevginizi hissedebileceği incelik ve kuruluğa sahip olmalı.

    Şimdi sevgiyi hissetmenin yeni bir yolu var: 5 yıldızlı cilt korumasıyla yeni nesil Prima Premium Care. Türkiye’de ilk ve tek emici kanal teknolojisi ile sıvıyı hapseder ve eşit olarak dağıtır. Prima Premium Care ile #bebeklerkeşfediyor. Sevginizi hissettiren ürünleri incelemek ve bebeğinize en uygun bebek bezini seçmek için tıklayın.

    Bu sayfada reklam uygulaması yapılmıştır.

    .


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler