KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kolik bebek nasıl sakinleşir?

    Bu öneriler size kolaylık sağlayacak...

    Kolik bebekleri susturabilmek için bu öneriler size yardımcı olabilir…

    Yeni anne baba olmanın heyecanı ve acemiliği insanı yeteri kadar strese sokmuşken ve bebekle başlanan yeni hayata alışma döneminin daha çok başındayken anne babalar birde kolik bir bebek ile karşı karşıya kaldıklarında ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
    Öncelikle kolik, belli zaman aralıklarında olan ve geçici ama uzun süren ve bitmeyen ağlama nöbetidir diyebiliriz. Her gün belli bir saatte başlar ve hemen hemen belli bir saat aralığında devam eder ve birden kesilir.

    Hiçbir sebebi olmayan bitmek bilmeyen ağlamalar yeni anne baba olmuş ebeveynleri oldukça zorlar ve strese sokar. Ne yapacaklarını şaşırır ve sürekli bir çare bebeği susturmaya çalışırlar.

    Bu kolik durumu bebeklerde genellikle 4. ve 5. bazı durumlarda 6. aya kadar görülebilir. Sonsuza kadar sürmeyecek olan bu geçici ama bir o kadar da sıkıntılı dönemle baş etmenin bazı yolları vardır.

    İşte kolik bebeği susturmanın bazı yolları:

    • Öncelikle bebeğinizin kolik olup olmadığını mutlaka bebek doktorunuz ile görüşün ve ona danışın. Sonuçta uzman görüşü ile birlikte daha rahat ve kendinizden emin hareket edebilirsiniz.

    • Bebeğinizin kolik olduğundan eminseniz yapmanız gereken öncelikle derin bir nefes almak olacaktır. Çünkü biraz zorlu ve sıkıntılı bir süreç sizi bekliyor. Ama bu yaşadığınız her an her dakika bu durumun geçici olduğunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Bu psikoloji sizin daha soğukkanlı olmanızı sağlayacaktır.

    • Kolik bebekler için eczanelerde satılan bazı damlalar ve şuruplar bulunuyor. Bunlardan hangisini kullanabileceğinizi doktorunuza sorun. Sonuçta bazı yan etkisi olmayan ve bitkisel içerikli damlalar kolik bebekleri rahatlatabiliyor ve daha rahat uykuya geçişini sağlıyor.

    • Asansör hareketi durmadan ağlayan kolik bebeğiniz için anlık da olsa rahatlama sağlayabilir. Bebeğinizi kucağınıza alın ve orta tempoda onu aşağı yukarı hareket ettirin. Bu hareket onu rahatlatacak ve sakinleştirecektir. Bu arada bu hareketi babalar güç söz konusu olduğundan daha kolaylıkla yapabilirler.

    • Birkaç çay kaşığı ılık suyun içinde eritilmiş bebekler için üretilen rezene de bebeğinizin sakinleşmesine yardımcı olabilir.

    • Bebeğinizin bu ağlama krizlerinin hangi saat aralıklarında olduğunu gözlemleyin. Genellikle akşam saatlerinde olabiliyor. Bu saatlerde evinizde ve kendi konforunuzda olmaya özen gösterin. Böylelikle bir nebze de olsa hem bebeğiniz hem de sizin için bu sancılı süreç daha rahat geçebilir.

    • Kolik ağlamaları başlayan bebeğinizi ayaktayken kucağınıza alın ve omzunuza yüz üstü yatırın ve sırtını hafif sıvazlayarak, masaj yaparak onun sakinleşmesini sağlayın. Sizde bu sırada evin içerisinde sakin adımlar atarak gezebilir, güzel ve sakin bir ses tonuyla ninni ve şarkılar söyleyebilirsiniz.

    • Elektrik süpürgesi sesi ve fön makinesi sesleri anne karnındayken bebeğinizin duyduğu seslere en yakın olan sesler olduğu biliniyor. En çaresiz kaldığınız zamanlarda fön makinesi ve elektrik süpürgesi sesini kullanabilirsiniz. Her seferinde fön makinesi ve elektrik süpürgesi açmanıza gerek yok. İnternetten bu seslerin olduğu uygulamaları telefonunuza indirebilir veya usb’ye kayıt edebilirsiniz. Böylelikle gecenin bir vakti başlayan kolik ağlamalarına daha kolay müdahale edebilirsiniz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler