KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Emzirme teknikleri

    Yeni annelerin hayatını kolaylaştıracak pratik emzirme teknikleri...

    Bebeğinizi emzirirken onu hangi pozisyonda tutmanız gerektiğini biliyor musunuz? Mynet Kadın olarak bebeğinizi ve sizi mutlu edecek en rahat emzirme tekniklerini hazırladık.

    İşte yeni anneler için emzirme teknikleri...



    Emzirmeye hazırlanın

    Bebeğinizin karnının acıktığını anlamak için onu iyi gözlemleyin. Eğer bebeğiniz kıpırdamaya başlıyor ya da elini sürekli ağzına götürüyorsa karnı acıkmış demektir.

    Göğüsleriniz emzirmeden önce genellikle sütle dolu olur. Emzirmeye başlamadan önce baş parmağınız ve işaret parmağınızı U şekline getirin ve meme başınızı hafifçe oynatarak süt akmasını sağlayın. Bebeğinizin emmesini kolaylaştırmak için, göğsünüzü elinizle sıkıca kavrayın ve meme başı çevresini oval şekle getirin. Bu, göğüs ucunuzun bebeğinizin ağzına daha kolay yerleşmesine destek olacak.


    Bebeğinizin üst dudağını göğsünüzün ucuyla hafifçe okşayın. Bebeğiniz ağzını açtığında göğüs ucunuzu miniğinizin ağzına yaklaştırın ve onu emmesi için yönlendirin. Bebeğinizin alt dudağı meme başı çevrenizin alt kısmının yarısını kaplamalı ve üst dudağı göğüs ucunuzun üzerinde olmalı. Emzirirken bebeğinizin kafasının geride olduğundan, çenesinin göğsünüze değdiğinden ve burnunun açıkta kaldığından da emin olun.



    Ata binme pozisyonu

    Ata binme pozisyonu, sütünüzün reflüsü olan bebeğinizin midesine inmesini kolaylaştırır. Bu emzirme tekniği aynı zamanda sütünüzün daha hızlı akmasına da yardımcı olur. Bu emzirme tekniği için bir koltuğa oturarak arkanıza yaslanın. Bebeğinizi göbeği sizin göbeğinize değecek şekilde kucağınıza alın ve miniğinizin bacaklarını bir bacağınızın arasından ata biner gibi) geçirin ve başını elinizle destekleyin.



    Beşik pozisyonu

    Beşik pozisyonu için bir sandalyede oturun ve bebeğinizi boynu kolunuzun iç kısmına gelecek şekilde kucağınıza yatırın. Kolunuzla bebeğinizin sırt kısmını kavrayın ve miniğinizi kendinize doğru yaklaştırın. Kolunuzun altına yastık veya bir battaniye koyarak destek alabilirsiniz.



    Futbol topu pozisyonu

    Bu emzirme tekniği için bebeğinizi bir yastığın üzerine sırt üstü yatırın. Emzirmeya başlamadan önce bebeğinizin bacaklarının vücudunuzun yan tarafında kalmasını sağlayın. Eğer bebeğinizi sol göğsünüzle emziriyorsanız, sol elinizle miniğinizin boynunu avuç içinizle destekleyin. Sağ göğsünüzle emzirirken de sağ elinizin içiyle boynundan destek olarak bebeğinizi emzirin.



    Yatma pozisyonu

    Bu pozisyon için dizlerinizi kıvararak yan yatın. Bu pozisyonda durmakta güçlük çekiyorsanız, arkanıza bir yastık koyarak ondan destek alabilirsiniz. Bebeğinizi karnı sizin vücudunuza karşı karşıya gelecek şekilde sırt üstü yatırın. Kolunuzu bebeğinizin boynunun altından geçirerek yerden destek alın. Bu pozisyonda bebeğiniz sizi rahatça emecektir.



    Çapraz beşik pozisyonu

    Beşik pozisyonuyla aynı gözüken bu pozisyonda tek fark bebeğinizi emzirirken elinizle onu desteklemenizdir. Bu emzirme tekniği için bebeğinizi yan yatırın ve elinizi miniğinizin beline doğru götürün ve kafasını destekleyin.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler