KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gebelikte diş bakımı nasıl olmalı?

    Hamilelikte ağız ve diş sağlığı

    Günlük yaşamda da ağız ve diş sağlığının önemi çok fazladır. Ağız ve diş konusu sosyal ortamlarınızdan tutun da psikolojik olarak kendinizi nasıl hissettiğinize kadar olan her alanda oldukça mühim bir yelpazeyi kapsar ve genellikle ertelenen ve boş verilen bir sağlık detayıdır. Normal hayatta dahi bu kadar önemli bir konu hamileyken iki kat daha fazla önem taşımaya başlıyor.

    Hamileliğiniz boyunca ağız ve diş sağlığınıza nasıl dikkat edebilirsiniz ve hamilelikte ağız ve diş sağlığınız ile ilgili neler yapabilirsiniz bir göz atmaya ne dersiniz?

    Hamilelik kadın vücudunu a’dan z’ye değiştiren tüm hormonları etkileyen bir süreç. Bu 9 aylık süreçte diş ve diş etleri de her zamankinden daha fazla etkileniyor.
    Hamilelik boyunca diş ve diş etlerinde plak birikimi artıyor. Plak birikimi demek gıda artıkları anlamına geliyor. Gıda artıkları dişlerde ve diş etlerinde biriktikçe diş etleri sertleşiyor.

    Sertleşen diş etleri kanamalar ve ağrıya neden olabiliyor. Bu durum genellikle hamileliğin 2. Ayından sonra başlar ve 8. Aya kadar devam edebilir.
    Eğer hamilelikte kusma olayı sıklıkla yaşıyorsanız bu durum da diş ve diş etlerinizi etkileyen olumsuz bir olaydır. Midenizden gelen asidik sıvı diş etlerinize zarar verir ve ağrılarınızı arttırabilir.

    Hamilelik boyunca yaşayabileceğiniz dişlerinizle ilgili rahatsızlıklardan korunabilmek için yapmanız gereken tek şey normal hayatınızda olduğu gibi dişlerinizin sağlığına özen göstermeniz olacaktır.

    Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamak, diş ipi kullanmak ve hamileliğinizde de diş doktorunuz ile sürekli olarak iletişim halinde kalmak yaşayacağınız sorunları minimuma indirebilir.
    Eğer hamileliğinizde bir diş tedavisi kanısına varıldıysa bu tedaviyi hamileliğinizin 2. Trimester döneminde yaptırmalısınız. Çünkü ilk 3 aylık dönemde bebeğiniz daha çok ufaktır ve gelişim süreci çok hızlıdır.

    Alacağınız ilaçlar hem fizyolojik hem de psikolojik olarak hem sizi hem de bebeğinizi fazlasıyla etkileyecektir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler