KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hamilelikte sabah bulantılarından kurtulmanın yolları

    İşte, hamilelikte sabah bulantılarından kurtulmak için yapmanız gerekenler!

    Hamileliğin ilk aylarında kadınların yüzde 65'i sabahları mide bulantısı yaşar. Bulantıların sebebi hormonlardır. Hamilelikle birlikte hormonlarda değişiklikler yaşanmaya başlar. Bu durum bazı kadınlar için kabus haline gelir. Çünkü özellikle sabahları, zaman zaman gün içinde de mide bulantısı yaşarlar. Peki bu bulantıları kesmenin en azından etkisini en aza indirmenin yolları var mıdır? İşte evde uygulayabileceğiniz çözümler.


    1.) Zencefil

    Zencefil son derece iyi bilinen ve sabah mide bulantıları için çok etkili bir bitkidir. Zencefille çay demleyerek içebilirsiniz. İsterseniz zencefilli şeker emebilirsiniz. Ya da zencefil, su, taze sıkılmış limon suyu ve biraz bal ile bir karışım hazırlayın. Mideniz bulantaya başladığında hemen yudumlayın.


    2.) Nane

    Kadınlar için bu bitkiye herkes kefil olur. Nane, mideyi rahatlarak, sorunları hafifletir. Nane mide hazımsızlığı yaşayan kadınlar için için de çok etkilidir. Nane çayı yapabilir içine limon ve bal ilave edebilirsiniz.


    3.) Kırmızı ahududu yaprağı çayı

    Sabah bulantılarını gidermenin en kolay yollarından biri bu çayı kullanmaktır. Bu çay ayrıca kan akışını da kolaylaştırmaktadır. Bu doğal çay, pelvik kaslarına ağırlığı emek için kendisini hazırlamaya yardımcı olur. Rahim kaslarını güçlendirir. Ayrıca anne sütünün doğasının arttırılmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu çayı gün ortasında bir fincan içmeniz tavsiye edilmektedir.


    4.) Kızartmalardan kaçının

    Gebelik zamanında biraz tuhaf gelebilir ama anne adaylarının caı kızartma çekebilir. Hormonal bir değişiklik olabilir. Ancak kesinlikle kızartma yemekten kaçının. Kızartma midenizde sıkıntılara neden olabilir. Bunun yerine sıcak suyun içine birkaç damla limon suyu damlatarak için.


    5.) Kafeinden kaçının

    Hamilelik sırasında çay veya kahve içmenin bir sakıncası yoktur. Tabi her ikisini de sınırlı miktarda tüketmeniz gerekir. Hamileliğin ilk aylarında mide buluntanız varsa, kafein bulantının daha da artamasına neden olabilir. Bir günde 300 mg dan daha fazla kafein almayın. Kafeinin sizin ve bebek için zararları bilinmektedir.


    6.) Tuzlu limonlu soda

    Taze bir limonu sıkın, üzerine tuz seprin ve içine soda ilave edin. Yudum yudum bu karışımı için. Evet, gaz çıkartabilirsiniz ama kesinlikle mide bulantınız yok olacaktır.


    7.) Tatlılardan kaçının

    Şeker, kızarmış, yağlı gıdalar bulantıyı tetikleme operatörüdür. Akşamları bu gıdaları almanız halinde sabah bulantı yaşabilirsiniz. Bulantıyı önlemek için bu gıdaları tüketmekten kaçının.


    8.) Sıcak su

    Sabahları ılık bir bardak su için. Su bulanmaya başlayan mideniz için iyi gelecektir. Mide gebelik sırasında daha hassas olur. Acı ve kızarmış yiyecekler midenizi rahatsız eder. Bu gibi durumlarda, lütfen yudum yudum su için.


    9.) Rezene tohumları

    Rezene tohumları önemli bir yatıştırıcı maddedir. Büyüleyici bir kokusunun yanı sıra, bu tohumların meyan kökü gibi bir lezzeti var. Midenizi rahatlatmak ve mide ağrısı ve bulantısı çekmemek için yemeklerden sonra bir çay kaşığı bu tohumlardan çiğneyin. Ayrıca bir bardan suyun içine limon ve bal ilave ettikten sonra 1 tatlı kaşığı bu yeşil renkli tohumları ıslatarak bu karışımın içine ekleyin.


    10.) Limon

    Bulantıyı kesmek için taze kesilmiş limon koklayabilirsiniz. Ardından sadece biraz zencefil ve bal ile limonata hazırlayın. Bu içecek size ferahlık verecektir. Birer tatlı kaşığı limon suyu ve nane suyu ile hazırlayacağınız karışıma zenfecilv e bal ilave edin.Gün içinde yudum yudum için.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler