KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuğunuzun okuldaki başarısını nasıl artırırsınız?

     İşte çocuğunuzun okul başarısını artırmak için yapmanız gerekenler.

    Çocuğunuzun okul başarısını artırması için sürekli ders çalışması, oyun oynamaması yeterli olmayacaktır. Çocuğunuz başarılı olmasında sizin de büyük etkiniz var. İşte çocuğunuzun okuldaki başarısını artırmanın yolları.

    Çocuğunuzun öğretmeniyle tanışın

    Çocuğunuz bu yıl ilk kez okula gidiyorsa, öğretmeniyle tanışmanızda fayda var. Öğretmen, sizin de çocuğunuzun öğrenmesine ve başarılı olmasına ne kadar yardımcı olmak istediğinizi anlamalı. Böylece çocuğunuz hakkında öğretmeniyle sık sık konuşmanın temellerini atmış olursunuz.

    Veli toplantıları dışında da öğretmenle irtibatta olun

    Senede bir veya iki defa veli toplantısı yapılır. Bu toplantılarla öğretmeniyle çocuğunuz hakkında konuşursunuz. Ancak öğretmenin çocuğunuzu tanıması için size ihtiyacı olabilir. Bunun için çocuğunuz hakkında öğretmeniyle daha sık konuşun. Eğer konuşmaya fırsat bulamazsanız, notlar göndererek, irtibatı kesmeyin.


    Her gün düzenli ödev yapmasını isteyin

    Çocuğunuz okuldan geldikten sonra düzenli olarak ödevlerini yapmasını isteyin. Ödev saatlerinde siz de vaktinizin büyük bir bölümünü ona ayırın. Bu sırada televizyon ve telefon görüşmeleri yapmayarak, zamanı çocuğunuza ayırdığınızı ona gösterin. Çocuğunuzun ödevlerine yardımcı olacak bilgiye sahip değiseniz, o zaman bilen kişilerden yardım alabilirsiniz.

    Testler hazırlayarak çocuğunuza yardımcı olun

    Testler çocuğunuzun alacağı notlarda önemli rol oynamaktadır. Bunun için çocuğunuzun günlük olarak öğrendiklerini takip ederek, evde sizlerde testler hazırlayabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun konuları tekrar etmesi ve yetersiz olduğu konuları tespit etmenize yardımcı olacaktır.


    Sorular sorun

    Çocuğunuz öğrenmeyle ilgili veya davranışlarıyla ilgili bir değişiklik görüyorsanız, bu konuyu mutlaka öğretmeni veya okul müdürüyle konuşun. Aynı şekilde bir konu hakkında endişeniz varsa, bu durumu da öğretmen ve müdürüyle paylaşın.

    Çocuğunuzu her zaman teşvik edin

    Çocuğunuza eğitimiyle ilgili olumlu bir tutum sergileyin. Çocukların gelişirken, güven verici ve model alabilecekleri kişilere ihtiyacı vardır. Özgüven doğumla başlayan bir süreçte sürekli devam ederek gelişerek kazanılır. Çevresi tarafından kendisine güvenilen, yaptığı girişimler desteklenen, davranışları onaylanan kişiler özgüveni yüksek kişiler olarak gözlenirler. Çocuğunuzun özgüvenini yüksek tutmak için onun yapamadıkları ve eksik yönleri yerine yapabildikleri ve başarabildikleri vurgulanmalıdır. Unutmayın bebeklikten itibaren anne baba tarafından yapılan yorumlar bir süre sonra çocuğun kendi yorumlarını oluşturmasına rehberlik edecektir. Buna ek olarak ailelerin çocuklarının eğitimiyle ilgili başarılarını ödüllendirme ve takdir etme çabaları da okuldaki başarıları için önemlidir.

    TV, video oyunu ve internet kullanımını izleyin

    Çocukların artık büyük bölümü ödevlerini internetten araştırarak yapıyorlar. Bunun için internet kullanımlarını takip etmeniz gerekiyor. Çünkü internet kullanan çocukların TV seyretme ve bilgisayar oyunlarına yöneldikleri biliniyor.


    Okumak için çocuğunuzu teşvik edin

    Çocuğunuzun okul başarısı sizin yapabileceğiniz yardım, çocuğunuzun okumaya teşvik etmektir. Okumanın önemi göz ardı edilemez. Okuma tüm okul yaşamı boyunca çocuklara yardımcı olur. Bu süreçte kendilerine en yakın kişiler olan anne ve babanın davranışları ilk modeller olarak karşımıza çıkar. Eğitim açısından anne babanın kitap ya da gazete okuması, güncel olaylar ile ilgili düşüncelerini açıklaması, olayların nedenini sorgulamaya çalışan bir merak duygusu içerisinde olması, kırtasiye ya da kitapçılarda gezinebilmesi, okuduğu kitaplardan aldığı zevki çevresiyle paylaşabilmesi çocuğun eğitimi açısından olumlu modeller yaratırlar. Daha da önemlisi, bu yaşam boyu öğrenmenin anahtarıdır.

    Mutlu anları paylaşın

    Yaşamın zorunluluklarını değil keyiflerini paylaşın. Gündelik yaşamda anne babalar genellikle çocuklarından yapmaları beklenen bir anlamda yapmak zorunda oldukları şeyleri hatırlatarak iletişim kurmaktadırlar. Zorunlulukların hatırlatılması özellikle ergenlik döneminde hiç de hoşa gitmeyecektir. Ebeveyn olmak sadece yapılması gerekenleri hatırlatmak değil, aynı zamanda kendi yaptığınız işlerdeki mutlu anların da paylaşılmasını gerektirir. Çünkü bir işi sevmenin yolu onu zorunlu olunduğu için yapmak değil, sevdiği için yapmaktır. Okul yaşamınızda ve iş yaşamınızda hoşunuza giden şeyleri paylaşmayı deneyin. Bir anlamda sonuca değil, başarı sürecine odaklanmasını sağlamaya çalışın.


    Merak duygusunu geliştirin

    Çocuğunuz size bir soru sorduğunda bilmiyorum diyerek ya da üstünkörü bir yanıt vererek onu geçiştirmeye çalışmayın. Bunun yerine “ilginç bir konu istersen birlikte araştıralım” diyerek bilgisayar ya da kitaplar yardımıyla sorunuza yanıtlar bulmaya çalışın.


    Vitrin

    En Çok Aranan Haberler