KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kadınlar için ideal üreme yaşı kaç?

    Anne olmak için geç kalınmaması çok önemli.

    Kadınlarda yumurtanın azalması veya kalitesinin bozulması bazı durumlarda daha erken yaşta olabiliyor.

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Perinatolog Doç. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, anne olmak için geç kalınmaması gerektiğini belirtti.


    Anne olmak için ideal yaş kaç?

    Kadınlar için ideal üreme yaşı 18-25 yaş aralığıdır. Ancak modern toplumlarda evlenme yaşı ve gebelik yaşı üreme yaş aralığının üzerindedir. Günümüzde özellikle kadınların iş hayatında aktif rol oynaması nedeniyle doğurganlıklarını ertelemek istemektedirler. Tıptaki gelişmeler ve gebelik takibindeki gelişmelerde ileri yaş gebelikleri teşvik eder bir hal almaktadır. Bu nedenle kadınlara gebeliği geciktirmemeyi yani anne olmayı öneriyoruz.


    40 yaşından sonra hamilelik şansı azalıyor

    İleri anne yaşı dendiğinde 35 yaş ve üzerinde olan anne adayları anlaşılır. Bu yaş grubunda zaman gerçekten kritik önem taşır. En kısa sürede en etkili tedaviye geçmek hiç şüphesiz izlenecek en doğru yoldur.40'lı yaşlarda gebe kalma olasılığı %50 civarında azalır. Gebelik olsa bile düşük riski %30 civarındadır. Doğal yöntemle gebe kalma şansı azalmasına rağmen infertilite tedavisi ile bu şans %10'a kadar artmaktadır.


    Unutulmamalıdır ki tüp bebek tedavisinde yumurta rezervi, yumurta kalitesi başarıya ulaşmada önemli rol oynar. Yumurta azalması ya da kalitesinin bozulması bazı durumlarda erken yaşlarda da karşımıza çıkabilir. Bu yüzdendir ki; anne olmak için geç kalmayın.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler