KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kolay hamile kalmak için neler yapılabilir?

    Kolay hamile kalma yöntemleri çiftlerin yıpranmadan daha kısa sürede istedikleri müjdeli haberi almalarını sağlayacağından önemlidir. Hamileliği kolaylaştıran yöntemlerin başında adet dönemlerini takip etmek, yumurtlama gününü ve cinsel ilişki sıklığının nasıl belirlenmesi gerektiğini bilmek önem taşır. Peki hamile kalma pozisyonları hangileridir? Kolay hamile kalma yöntemleri ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Tülin Kocatepe, gebelik için nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlattı.

    Kolay hamile kalma yöntemleri ve hamile kalma pozisyonları hakkında bilgi sahibi olmak gebelik oluşumu için oldukça önemlidir. Uygun zamanda ilişkiye girmek, adet döngüsünü takip etmek, stres, sigara ve alkolden uzak durmak doğurganlığı yakından etkileyen faktörlerdir. Tüm bunları kontrolünde tutan kişiler daha kolay hamile kalmayı da garantileyecektir. Korumasız şekilde düzenli olarak ilişkiye giren genç kadınların gebe kalma şansı yüzde 20 oranını bulurken 35 yaş üzerindeki kadınlarda oran giderek düşer. 40 yaş üzeri erkeklerde ise sper sayısı gebelik şansını yüzde 25 oranında düşürür. Doğal yollardan gebelik sağlanması için yaş da önemli bir faktöre sahiptir. Op. Dr. Tülin Kocatepe, kolay hamile kalma yöntemleri söz konusu olduğunda yaşın da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Peki hamile kalma pozisyonları nelerdir? İşte merak edilen konular hakkında bilinmesi gerekenler...

    AYIN HANGİ DÖNEMİNDE HAMİLE KALMA ŞANSI FAZLADIR?

    Kolay hamile kalma yöntemleri araştırıldığında ilk olarak yumurtlama günü hesaplama üzerinde durulur. Bunun nedeni bir kadının yumurtlamasına en yakın günlerde ve yumurtlama gününde hamile kalma şansının daha fazla olmasıdır. Yumurtlama gününü tespit edebilmek için takvim yöntemi uygulandığında, adetin birinci gününden bir sonraki adetin birinci gününe kadar olan gün sayısından 14 gün çıkararak ortalama olarak yumurtlama günü bulunabilir. Yumurtlama gününden önceki 3-4 günlük süreç de, gebe kalabilirlik açısından kaçırılmaması gereken günlerdir. Dolayısıyla böyle bir hastada 12-16. günler arasında daha sık ilişkide bulunulması tavsiye edilir. Bu günleri bulmak hamile kalmayı kolaylaştıracağından yumurtlama gününü doğru hesaplamak önem taşır.

    28 günde bir adet gören hastada ortalama olarak yumurtlama günü 14.gündür. Böyle bir durumda 10 ve 14. günler arasında daha sık ilişkide bulunulması tavsiye edilir.

    DÜZENSİZ ADET GÖRENLERİN YUMURTLAMA GÜNLERİ NASIL HESAPLANIR?

    Kolay hamile kalma yöntemleri düzensiz adet gören hastalarımız için daha büyük önem taşır. Düzensiz adet gören hastalarımızın yumurtlama gününü tespit etmede takvim yöntemini kullanması çok zordur ve güvenilir olmaz. Bazal vücut ısısı ölçümü denilen bir yöntem vardır. Bu yöntemde, sabah yataktan kalkmadan önce ölçülen vücut sıcaklığının tespitidir. Hassas bir termometre kullanılarak yapılır. Çalışmalarla saptanmıştır ki, yumurtlama olduğunda vücut ısısı ortalama 1 derece kadar artar. Ayrıca vücutta görülen kasık ağrısı, vajinal akıntı kıvamının artışı da yumurtlamanın diğer belirtileridir.

    kolay hamile kalma yöntemleri ile gebelik garanti hale geliyor peki bunun için neler yapmak gerekiyor kolay hamile kalma pozisyonları nelerdir hamile kalmak için hangi pozisyonlarda cinsel ilişkiye girmek gerekiyor

    Deneyimsiz bir kadının bunu belirlemesi ve takip edebilmesi oldukça zordur. Kolaylaştırmak için, kanda artan LH hormonunun değerini ölçen, idrarda bakılabilecek ve değerlendirmesi son derece kolay olan bir takım testler vardır. Bu testler eczacılardan temin edilebilir, yumurtlamanın olduğu gün cinsel ilişkiye girilmesi gebe kalma şansını mutlaka artırır.

    KOLAY HAMİLE KALMA YÖNTEMLERİNDE BİR ÖNERİ DE İDEAL İLİŞKİ ARALIĞINI YAKALAMAK

    Bir çift ortalama olarak haftada 2 kez cinsel ilişkiye girerse dahakolay hamile kalabilir. Çünkü hafta 2 kez ilişkiye girmek, yumurtlamayı tutturabilme ihtimalini artıracaktır. Ama özellikle adetin birinci gününden bir sonraki adetin birinci gününe kadar hesaplanan takvimden 14 çıkarıldığında ortalama olarak yumurtlama günü tespit edilebilir. O günlere yaklaşıldığında, 3-4 gün öncesinden düzenli cinsel ilişkilere başlanması gebelik ihtimalini artırır. Böyle durumlarda çok sık cinsel ilişki veya aynı gün içerisinde birkaç kez cinsel ilişki önermeyiz. İdeali 2-3 günlük aralıklarla cinsel ilişkiye girmektir.

    KOLAY HAMİLE KALMAK İÇİN DOĞUM KONTROL İLAÇLARI NE ZAMAN BIRAKILMALI?

    Kolay hamile kalma yöntemleri üzerinde durulduğunda korunma ile ilgili alınan önlemlerde de değişim gerekir. Bu değişim çocuk sahibi olmak isteyen anne adayını hamile kalma sürecine hazırlayacaktır. Bir kadının doğum kontrol hapını bırakmasından sonra yaklaşık olarak üçüncü haftada yumurtlaması geri döner. Ama bu bazı kadınlarda ikinci ayı bulabilir. Dolayısıyla işi şansa bırakmamak adına, gebelik planlayan bir anne adayına doğum kontrol hapını yaklaşık 2 ay öncesinde bırakmasını ve prezervatif yöntemiyle korunmasını tavsiye ediyoruz.

    HAMİLE KALMA YÖNTEMLERİ

    Cinsel ilişki sırasında kayganlaştırıcı krem, yağ ve diğer kozmetik ürünler, spermlere zarar verebilir. Çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin bu ürünlerden uzak durması önemlidir. Düzenli olarak egzersiz yapmak, kişinin ideal vücut kitle indeksine ulaşmasını sağlarken, stres seviyesinin azaltılmasında etkilidir.

    Hamile kalma yöntemleri ile ilgili hareket ederken ilk sırada tutulması gereken konulardan biri obezitedir. Polikistikover sendromu, diyabet, endometriozis gibi rahatsızlıkların önceden fark edilmesi ve tedavi edilmesi gebeliği kolaylaştıracaktır. Fiziksel olarak sağlıklı olmanın yanı sıra zihinsel rahatlık da önemlidir. Çiftlerin kendilerini rahat hissetmesi, çocuk sahibi olmak için kendilerini germemeleri ve her şeyi akışına bırakmaları önemlidir. Stres gebeliği etkileyen önemli faktörlerden biri olduğundan zihinsel olarak rahat hissetmek kolay hamile kalmanın anahtarı olarak görülebilir. Bu nedenle cinsel ilişki sırasında gebelik stresine girmemek önemlidir.

    işte kolay hamile kalma yöntemleri kolay hamile kalma yöntemleri ile gebelik garanti hale geliyor peki bunun için neler yapmak gerekiyor kolay hamile kalma pozisyonları nelerdir hamile kalmak için hangi pozisyonlarda

    Kolay hamile kalma yöntemleri göz önünde bulundurulduğunda sperm kalitesini ön planda tutmak da gerekir. Bu nedenle cinsel ilişkiye girerken kayganlaştırıcı krem, yağ ve kozmetik ürünlerden uzak durmak gerekir. Böylece spermlere zarar gelmesi engellenir.

    Kolay hamile kalma yöntemleri denince stresi en aza indirmenin önemli olduğunu vurgulamıştık. Kişinin sorunlarından uzaklaşması ya da rutin hayatını değiştirmesi imkansız olduğundan stres faktörünü alt etmek en zor konulardan biri haline gelebilir. Ancak stresten uzaklaşmanın tek yolu sorunlardan uzaklaşmak değildir. Bu gibi durumlarda genellikle çiftlere düzenli olarak egzersiz yapması önerilir. Böylece kişiler ideal kilosunu koruyarak sağlıklı kalabildiği gibi stres seviyesini de azaltmış olacaktır.

    Kolay hamile kalma yöntemleri arasında vitamin takviyeleri de yer alır. Sağlıklı beslenmeyi önemsemesi gereken çiftlere, Folik asit, kalsiyum ve demir gibi vitaminlerin takviye edilmesi de önem taşır. Ayrıca çiftlerin sigara, alkol, kafein gibi uyaranlar uzak durması önemlidir. Bunların kullanımı gebelik oluşumunu etkileyebilir. Erkeklerin dar ya da kalın iç çamaşırı giymesi, sıcak suyla yıkanması vb davranışlar da gebeliğin oluşmasını engelleyen faktörlerdir.

    gebeliği etkileyen faktörler arasında erkeklerin kıyafet seçimi de nasıl kolay hamile kalınır kolay hamile kalma yöntemleri hamile kalma pozisyonları

    HAMİLE KALMA POZİSYONLARI

    Kolay hamile kalma yöntemleri arasında hamile kalma pozisyonlarının önemli olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Ancak kanıtlanmış hamile kalma pozisyonları yoktur. Cinsel ilişki pozisyonlarından hangisinin seçildiği önem taşımazken ilişki sonrasında alınan pozisyon hamileliği etkileyebilir. Hamile kalmak için ilişki sonrası sırt üstü yatmak önem taşır. Bazı araştırmalarda da cinsel ilişkinin ardından bel bölgesinin altına yastık konulması önerilir. Bunun spermlerin fallop tüplerine yüzmesini kolaylaştırdığı iddia edilir.

    Unutulmamalıdır ki 1 yılı aşkın süredir doğal yollarla hamile kalamayan çiftlerin hamileliği engelleyen nedenleri araştırması gerekir. Kolay hamile kalma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak ve uygulamak yetersiz kaldığında altında bir sağlık sorunu yatabileceği gözardı edilmemelidir. Bu durumlarda mutlaka bir uzmana danışarak hareket edilmesi gebeliği kolaylaştıracaktır. Ayrıca kolay hamile kalmayı engelleyen bir faktör de ilaç kullanımı olabilir. Bazı ilaçlar hamileliği engelleyeceğinden süreç boyunca hekimlere başvurarak ilaç kullanmak ya da ilaç bırakmak hamilelik için önem taşıyabilir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler