KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çalışan kadınlara "yumurta dondurma ödemesi"

    Facebook ve Apple, kadınlara yumurta dondurma ödemesi yapacak.

    Facebook ve iPhone üreticisi Apple, çocuk doğurmak için kariyerlerine ara vermek istemeyen kadın çalışanlarına "yumurta dondurma ödemesi" yapma kararı aldı.

    Facebook ve Apple'ın yumurtalarını dondurmak isteyen çalışanlarına yaklaşık 20 bin dolar ödeme yapacağını açıklandı. İşlemin gerçekleştirilmesinden sonra şirketlerin yumurtaların derin dondurucuda saklanması için de yılda 500 dolar ödeyeceği belirtildi.

    Facebook'un daha şimdiden çalışanlarına yumurtalarını dondurma imkanını tanıdığı, Apple'ın ise bu uygulamayı yeni yılda başlatmayı planladığı öğrenildi. Uygulamanın şu an için sadece şirketlerin ABD'deki çalışanları için geçerli olacağı belirtildi.

    Birçok kadın hakları savunucusu karara destek verdi ve "yumurta dondurma ödemesi"nin kadınların hayattaki seçeneklerini artıracağını ve kariyerlerinin en önemli yıllarında doğum iznine çıkarak erkek meslektaşlarının gerisinde kalmalarını engelleyeceğini söyledi.

    Ancak uygulamayı eleştirenler böyle bir seçeneğin varlığının genç yaşta bebek sahibi olmak isteyen kadınlar üzerinde baskı yaratacağını ve onlara "doğum iznine çıkmanın kabul edilemez olduğu" mesajını vereceğini söyledi.

    Siz ne düşünüyorsunuz? Kadınlara, yumurta dondurma ödemesi yapılmalı mı?

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler