KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hamilelikte sekse dair bilinmesi gerekenler

    Dokuz ay boyunca seks perhizi yapmaya gerek yok!

    Kocaman bir göbek, cinsel isteğinizin yok olduğu anlamına gelmez. Aslına bakarsanız hamilelik günlerinizde kendinizi daha önce hiç olmadığı kadar seksi hissedebilirsiniz. Teşekkürler hamilelik hormonları!

    Yine de ne zaman eşinizle cinsel ilişkiye girseniz aranızda 'kocaman bir şey' olduğu duygusunu hissedersiniz. Bu durumda, hamileyken nasıl seks yapılacağına dair uzmanların görüşlerini dikkate almalısınız. İşte hamileler için konforlu cinsel ilişki önerileri...


    Bazı pozisyonlar diğerlerinden daha iyi

    Kadının üstte olduğu ya da "doggy" denilen, kadının dizleri ve elleri üzerinde durduğu pozisyonlar tüm hamilelik boyunca tercih edilebilir. Sadece bu pozisyonları uygularken göbeğin ve belin zarar görmemesine dikkat etmek gerekiyor. Aynı zamanda kaşık pozisyonu denilen, yan yana uzanırken erkeğin kadını sırtından kavradığı iç içe pozisyon da hamilelik için konforlu pozisyonlardan. Bu pozisyon sadece konforlu olmakla kalmıyor, çifte sıcak ve samimi bir iletişim kurma imkanı da sağlıyor.


    Bir de şöyle düşünün: Hamilesiniz ve vücudunuz epey çalıştığı için yorgun hissedebilirsiniz. Bazen daha az efor sarf etmek isteyebilirsiniz. İşte kaşık pozisyonu size bu imkanı yaratıyor.

    Misyoner pozisyonu ilk trimester ve ikinci trimester'ın erken dönemi için uygun olsa da 16-20 haftalık olunca artık bu pozisyona veda etmek gerekiyor. Çünkü sırt üstü düz uzanmak, rahmin ana toplardamara baskı uygulamasına ve vücudun alt bölgesinden kalbe kan akışının azalmasına yol açabilir.


    Hamileyken düşündüğünüzden daha seksisiniz

    Eşiniz elini üzerinizden çekemiyorsa buna şaşırmayın. Hamilelik ışıltısı ve iri göğüslerinizle daha seksisinizdir bu dönemde. Hamilelik sizi çekici kılar, çünkü doğurganlığın nihai işaretidir. Erkekler, kadınları en doğurgan oldukları zamanlarda daha çekici bulurlar. Bir dahaki sefere kendinizi daha az seksi bulduğunuzu düşündüğünüzde aklınıza bu bilgiyi getirin. Bu, sizin modunuzu değiştirmeye yeter.


    Hamileyken seks güvenlidir

    Uzmanlar, eğer siz rahat hissediyorsanız, hamilelikte cinsel ilişkiye girmenin güvenli olduğunu söylüyorlar. Sadece plasenta previa (plasentanın bebeğin doğum yolu üzerine yerleşmesi), erken doğum, erken membran (zar) yırtılması gibi belli bazı tıbbi sakıncaların olduğu durumlarda cinselliğe karşı çıkıyorlar. Bu risklerin söz konusu olup olmadığını jinekoloğunuzdan öğrenebilirsiniz.


    Sekste çılgınlıkları başka zamana bırakın

    Uzmanlar hamilelikte seksi sakıncalı bulmasa da fazla çılgın hareketleri önermiyor. Bunları hamilelik sonrasına saklamak en iyisi! İlişki sırasında kendinizi iyi hissetmediğiniz herhangi bir hareket yaptığınızı fark ettiğinizde derhal bırakın ve bunu doğum sonrasında deneyin.


    Daha yoğun orgazmlar yaşayabilirsiniz

    Hamileyken cinsel ilişkiye girmeye pek sıcak bakmıyorsanız kendinizi şu şekilde ikna edebilirsiniz: Çalışmalar, hamile kadınların, sinir uçları hassaslığının, genital bölgeye kan akşının artmasından ve oksitosin (aşk hormonu olarak bilinir) seviyesinin yükselmesinden dolayı daha güçlü orgazmlar yaşayabildiklerini gösterdi. Hamileyken pelvik alanına kan akışının artması, daha büyük ve daha iyi "finaller" anlamına geliyor. Ne dersiniz, kulağa hoş gelmiyor mu?

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler