KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Enerjiyi artıran ilkbahar diyeti

    Vücudunuzu ilkbahara hazırlayacak, enerji verecek diyet...

    Mevsim geçişlerinde bağışıklığı artırmanız ve yorgunluğunuzu azaltmanız önemli. Bunun için sağlıklı ve yeterli öğün planı ve besinlerin olduğu beslenme programı uygulamalısınız. Ana öğünlerinizde tabağınızda mevsime uygun çeşitlilikte farklı besin gruplarından (tahıl, et, sebze ve süt grubu) olmasını sağlamalısınız. İlkbahar aylarından itibaren yaz aylarına enerji dolu hazırlanmak için mevsimsel yogunluğunuzun azalması gerektiğini unutmayın.


    iStock 000037106050 Medium

    Tatlı isteğini dengeleyin

    İlkbahar aylarında daha mutlu hissetmek için fazla tatlı tüketimi kilo kontrolünüzü zorlaştırır. Ana ve ara öğünleri yapmanıza rağmen canınız tatlı istemeye devam ediyorsa önce iki su bardağı tarçınlı su içmeli, ardından bir fincan sütlü kahve içerek tatlı isteğinizi azaltabilirsiniz. Tatlı isteğiniz ara ara değil devamlı ise sağlık risklerini doktorunuz ve diyetisyenizle değerlendirmelisiniz.


    iStock 000020873870 Medium

    Limonlu su için

    Limon, C vitamini içeriği ve kan dolaşımını dengelemesi nedeniyle mevsim geçişlerinde bağışıklığınızı artırır. Her gün içtiğiniz suyun litresine yarım limon dilim ekleyerek öğünlerden 10-15 dakika önce tercih etmeniz bahar yorgunluğunuzu ve ödeminizi azaltır.


    iStock 000020488235 Medium

    Probiyotik beslenin

    Sindirim sisteminizin sağlıklı olmasını sağlayan probiyotik besinler vücudunuzu ilkbahar aylarına hazırlar. Özellikle yoğurt, ayran, kefir gibi süt grubu besinleri her gün iki su bardağı kadar tercih etmeniz mevsimsel yorgunluğu azaltır ve kas-iskelet sisteminizin sağlığını korur.


    Bitkisel yağlardan yararlanın

    Zeytinyağı, susam yağı, hindistan cevizi yağı gibi pek çok bitkisel yağ vücudunuzu ilkabahar aylarına hazırlar. Pişirdiğiniz yemeklere bitkisel yağları yakmadan sonradan eklemeniz gerekir. Bitkisel yağlardan daha sağlıklı yararlanmak için ceviz, badem, fındık, keten tohumu gibi yağlı tohumları da ihtiyacınız olan porsiyon ölçüsünde ara öğünlerde yiyebilirsiniz.


    iStock 000017127811 Medium

    Tam tahılları tercih edin

    Tam buğday, çavdar, yulaflı ekmek çeşitleri, kurubaklagiller, bulgur ve daha pek çok posa, vitamin, mineral değeri yüksek tam tahıllar ilkbahar aylarında artan yeme isteğinizi azaltır. İlkbaharı sağlıklı, mutlu ve enerji dolu geçirmenizi sağlar.


    iStock 000037091864 Medium

    8000 adım atın

    Bahar depresyonunu ve yorgunluğunu azaltmanız için sağlıklı beslenmeniz kadar doğru ve düzenli egzersiz yapmanız da önemli. Her gün 8000 adımı pedometre (adım sayar) kullanarak takip etmeniz, bahar aylarında kilo kontrolü sağlamanıza da yardım eder.


    Uyku ritmini koruyun

    Sağlıklı yaşamak, bahar aylarında bağışıklığınızı artırmak için yeterli ve düzenli uyumak önemli. Sık sık uyanmadan her gün 6-8 saat arasında uyumalısınız. Yatmadan iki saat önce tarçınlı süt, yoğurt veya meyve ile ara öğün yapmanız, 1-2 fincan ıhlamur-papatya gibi bitki çayı içmeniz ve ılık duş almanız sağlıklı uyumanıza destek olur.


    İLKBAHAR DİYETİ

    Kahvaltı

    1 su bardağı limonlu salatalıklı su
    1 adet kivi
    2 dilim ananas
    3 yemek kaşığı yulaf
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı tarçın

    Öğle yemeği

    1 su bardağı limonlu salatalıklı su
    1 kase enginarlı semizotu salatası
    200 gram ızgara somon / buharda brokoli-kabak (sarımsaklı)
    1 dilim tam buğday ekmeği

    Ara öğün

    1 su bardağı limonlu salatalıklı su
    10 adet çiğ badem
    1 adet elma
    1 fincan yaseminli yeşil çay (şekersiz)

    Akşam yemeği

    1 su bardağı limonlu salatalıklı su
    1 kase kimyonlu sebze çorbası (2 kepçe)
    1 tabak etsiz ıspanak kavurma
    1 kase yoğurt

    Ara öğün

    1 su bardağı limonlu salatalıklı su
    ½ adet fırınlanmış ayva (şekersiz–tarçınlı)
    1 fincan kuru elmalı papatya çayı (şekersiz)

    Tugcealtanbahce.com
    Hafifyasayin.com

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler