KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Anne adaylarının okumadan geçmemesi gereken bilgiler

    Doğum hakkında sizi bilgilendirecek temel bilgiler...

    Bebek doğar doğmaz işiniz hemen bitmiyor

    Bebek doğduktan sonra plesantayı da teslım etmek zorunda. Bu yüzden biraz daha fazla çaba göstermek zorundasınız. Neyseki bu durum hızlı ve acısız bir şekilde gerçekleşir.


    Bitiş tarihi için bekleyin

    Kadınlar hep doğum tarihlerini bekler ama çoğu beklenen tarihte doğum yapamaz. Bitiş için genellikle sabırsızdır. Gerçek şu ki kadınların sadece %5'i beklenen tarihte doğumu gerçekleştirebilir. İnsan fasulye gibi programa uygun filiz vermez. Yani şaşırmayın.

    dogum-sonrasi-bakim 2


    Epidural (ağrısız) Doğum

    Epidural vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı oluşumunu engeller. Epidural anestezi çok ince bir kateter yardımıyla belden epidural saha adı verilen bölgeye girilmesi ve buraya lokal anestezik maddeler verilmesi şeklinde uygulanır. Anestezi doktoru anne adayı yan yatar veya oturur pozisyondayken elinin baş parmağıyla yaptığı muayene neticesinde uygulanacak bölgeyi belirler ve bu bölgeyi antiseptik maddelerle bakterilerden arındırır. Takiben iğnenin batırılacağı yerdeki cilde önce anestezik madde enjeksiyonu yaparak asıl epidural iğnesinin girilmesi esnasında oluşacak ağrı hissini azaltmayı hedefler. Eğer yapıldıktan çok fazla acı duyuyorsanız doktorunuz işlemi tekrar uygulabilir.

    dogum-sonrasi-bakim 3


    Doğum esnasında rektal basınç

    Bu genellikle kadınların doğum esnasında karşılaştığı bir durumdur. Bu utanılacak bir şey değil, hemşireler bu durumla ilk defa karşılaşmıyorlar.

    dogum-sonrasi-bakim 4


    Verniks kazeoza denilen kaygan, beyaz bir madde, uzun süre amniyotik sıvıda kalmasından dolayı cildini korumak için bebeğinizin tüm vücudunu kaplıyor. Bebeğiniz her zaman yapışkan peynir gibi beyaz bir maddeyle kaplı olmayacak. Bunun için endişelenmeyin.

    dogum-sonrasi-bakim 5


    Bebekler fazla tüylü olabilir

    Bazı bebekler doğdukları zaman çok fazla tüylü doğabilir. Kolları, omuzları ve kulaklarında olan küçük tüyler zaman içinde dökülecektir.

    dogum-sonrasi-bakim 6


    Bebeğin kafasının şekli değişecektir

    Doğum esnasında doğum kanalı biraz dar olduğu için bebeğin kafası sivri olacaktır. Bebeğin kafasının şekli zamanla normale dönecektir.

    dogum-sonrasi-bakim 7


    Doğum sonrası eve gitmeden önce doktor ya da ebe kanamanın olup olmadığından emin olmak isteyecekler. Rahmin normal boyuta geldiğinden emin olmak için ve kanamanın azaltılması için düzenli aralıklarla karın masajı yapılır. Biraz acı verebilir ama sabırlı olmalısınız.

    dogum-sonrasi-bakim 8


    Doğum sonrası için kanama hemen durmaz bunun için kalın pedler ya da yetişkin boyda çocuk bezi tercih edilmeli. Ve sık sık değiştirilmeli, pamuklu iç çamaşırı tercih edilmelidir.

    dogum-sonrasi-bakim 9


    Bebeğinizin göbek kordunu birkaç gün içinde ya da 15 gün içinde düşecektir. Yani her bebeğin göbek bağı farklı günlerde düşer. Bu süre içinde göbek bakımı ihmal edilmemeli yüzde yetmişlik alkol solüsyonu ile günde iki veya üç kez pansuman yapılması gerekir.

    dogum-sonrasi-bakim 10

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler