KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hamilelikte nasıl beslenmeli?

    Hamilelik döneminde neyi, ne kadar, nasıl yiyeceğinize karışan da ısrar eden de çok olur. Ama önemli olan hamilelikte sadece sağlıklı beslenmektir.

    Hamilelik boyunca anne adayına çevreden “sen iki canlısın, iki kişilik ye” baskısı oldukça doğal ve olağan bir durum olarak karşılanır. Anne de bu baskıya uyarsa hamileliğin sonunda bu dayanılamayarak yenilen her öğün kilo olarak başa dert olur.

    Hamilelik boyunca hem annenin hem de bebeğin daha sağlıklı olabilmesi ve bu süreci sağlık sorunu yaşamadan atlatabilmesi için hamilelikte doğru beslenme oldukça önemlidir.

    Peki, hamilelikte nasıl beslenilmeli?

    • Öncelikle kilo kontrolü ve daha sağlıklı beslenme önerilerini kendinize özel almak için mutlaka doktorunuz ile konuşmalı ve onun sizin için önereceği beslenme listesine uymalısınız.
    • Su herkes için olduğu kadar hamileler için de çok önemlidir. Hamilelikte vücutta oluşan ödemi daha rahat atmak için bol su tüketmelisiniz.
    • Hamur işi gıdalar, yağlı yiyecekler ve fast food ürünlerinden uzak durmalısınız. Canınız istediğinde doyumluk değil tadımlık yemelisiniz. Bu tür gıdaların ne size ne de bebeğinize zerre kadar iyiliği yoktur, unutmayın.
    • Kırmızı et, balık ürünlerini haftada en az birer kere tüketmeye özen göstermelisiniz.
    • Sebze ve meyve tüketimi de önemlidir. Kabızlık sorununuza çözüm olacağından gün içerisinde bir öğününüzü sebze olarak belirlemelisiniz.
    • İçinde katkı bulunan gıdalar, dondurulmuş gıdalar, tatlandırıcılar veya light ürünler hamilelik boyunca tüketilmemelidir.
    • Aşırı meyve tüketiminden kendinizi korumalısınız. Meyvelerde içerisinde şeker barındırdığından fazla şeker yüklemesi sizin ve bebeğiniz için tehlike oluşturabilir. Günde 2 veya 3 adet meyveden fazla meyve tüketmemelisiniz.
    • Folik asit, demir ve diğer vitamin ilaçlarınızı doktorunuzun sizi yönlendirmesi doğrultusunda almaya dikkat etmelisiniz.

    HAMİLELİKTE SEYAHAT İÇİN İPUÇLARI

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler