KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bebeğiniz doğunca kime benzeyecek?

    İşte cevabı!

    Uzmanlar bir insanın 46 kromozomdan oluştuğunu ve kromozonlarda 60.000 ila 100.000 genler olduğunu tahmin ediyorlar. Bir bebek 23 kromozonu annesinden 23 tanesini ise babasından alır. Tüm olası gen kombinasyonlarına göre bir çiftin 64 trilyon farklı çocuk üretme potansiyeli bulunuyor. Bu durumda bebeğinizin nasıl görüneceğinizi tahmin etmeniz imkansız. Genetik bilimi karmaşık, ancak kısa bilgilerle hayal gücünüzü çalıştırabilirsiniz.

    Göz rengi

    Kahverengi, mavi, yeşil ve belki de ela? Göz rengi seçiminde rol oynayan genler sadece bir çift olsaydı, göz rengi maksimum üç tonda olacaktı. Ancak insan gözünün tonları bu renklerin bütün spektrumundan gelir. Göz rengi bir poligenik özelliktir.

    Göz rengi iris, melanin miktarı ya da kahverengi pigment ile belirlenir. Göz rengi kahverengi olsa bile az miktarda mavi, yeşil renkler de gözlerde bulunur. Bu kahverengi pigmentin geniş miktarda bulunmasından kaynaklanır. İki mavi gözlü ebebeynin kahverengi gözlü çocuk sahibi olması mümkündür.


    Yüz ve vücut özellikleri

    Yüzünüz asimetriktir. Yanı yüzünüzün bir yarısı ile diğer yarısı aynı değildir. Örneğin bir kaş hep daha yüksektir. El şekli, parmak şekli, tırnak şekli, saç gibi sıra dışı özellikler genellikle kuşaklar boyunca benzer görünür.

    Parmak izi desenleri aileden gelmektedir. Çene ve dişlerin eğim konfigürasyonu genetik olarak belirlenir. Çarpık dişler kalıtsal olabilir. Dişlerin arasındaki ayrıklık bile genlerin sonucu olduğu tespit edilmiştir.

    Yüzdeki tuhaflıklar da çocuklarınıza miras kalabilir. Bunu anlamak için aile fotoğraflarına bakmanız yeterli olacaktır. Örneğin aileden bir kişinin çenesi dışarıya çıkık ise, aile bireylerinde bunun görünmesi muhtemeldir.


    Boy ve kilo

    Çocuğunuzun boyunun yetişkinlikte ne olacağına yönelik kaba bir tahmin yapabilirsiniz. Boy içine anne ve babanın boy ortalaması alınır. Kız çoçuklar için buna bir iki santim ilave veya çıkarma yapılabilir. Erkek çocuklar için de üzerine 4 santim eklenir. Tabi bu normal şartlar altındadırr. Ancak işin içine genler girdiği için çok uzun boylu anne babanın kısa çocuğu, kısa ebebeynin uzun çocukları olabilir.

    Çocuğunuzun boyunun uzunluğunda beslenme ve sağlık faktörleri de etkilidir. Bebeğinizin genleri hangi uzunluğa ayarlanmış olursa olsun, yetersiz beslenme bunu engelleyebilir.

    Çocuğun aşırı kilolu veya aşırı zayıf olmasını da tahmin etmek imkansızdır. Genler çocuğun sadece belli bir ağırlıkta olmasını sağlar. Her iki ebeveyn obez olduğunda, çocuk büyük olasılıkla çok kilolu olacak. Çünkü genlerin yanısıra beslenme alışkanlıkları da kiloyu etkilemektedir.


    Saç rengi

    Genel olarak, koyu renk saç rengi üzerinde baskındır. Ama göz rengi gibi, bebeğinizin saç rengi de eşinizde bulunan tonlarında etkisiyle farklı aralıklarda olabilir. Bu pigmentlere bağlıdır.

    Ama sürpriz renkler kesinlikle ailede olan renklerdir. Kızıl saç gibi. Kızıl saçların aslında sarı olduğu iddia ediliyor. Bunlar güçlü kahverengi pigmentlerle birleşince kırmızımsı bir renk aldığı belirtiliyor.


    Kişilik

    Uzmanlar, kişiliğinde genetik olduğu görüşünde birleşiyor. Örneğin, bir çocuğun riskli faaliyetlerin içine atlama eğilimi genetik miras olabilir ("yenilik arayan" gen tespit edilmiştir). Ancak, kişilik üzerinde çevrenin etkisi de azımsanmayacak kadar çoktur.

    Aynı şekilde, yaratıcı genlere sahip olanların çocuklarının da yaratıcı oldukları bilinmektedir. Sanat, müzik gibi yetenekler genlerinizde bulunabilir ama siz bu yeteneklere sahip olmayabilirsiniz. Ama bir gün mutlaka bu genler gelecek nesillerde baskın olacak ve yetenekli sanatçılar ailenizden çıkacaktır.

    Tabi bazen de genlerde bulunmadığı halde, çalışarak geliştirilen yetenekler vardır. Bunlar hiçbir zaman genlerinizde bulunmayacaktır.


    İkiz gebelik

    Gebelik iki embriyo bölünür tek döllenmiş yumurtadan ikizler meydana gelir. Bu bir tesadüf değildir. Genetik bir bağlantıdır. Ailenizde çift yumurta ikizleri varsa, sizin de olması muhtemeldir.

    Bebeğinizin görünüşünü ve kişiliğini etkileyen genlerin tüm olası kombinasyonları ile bebeğinizin gerçekten nasıl görüneceğini bilmek imkansız. Ama bu bir çocuk bekliyorsanız işin eğlenceli tarafı sürekli hayal etmektir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler