KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hamilelikte yapılması gereken egzersizler

    Hamilelerin yapması gereken egzergizler, özellikle doğum sonrası için büyük önem taşıyor!

    Eğer bebek bekliyorsanız uzmanlar sizin hareketli olmanızı öneriyorlar.. Hamilelik sırasında yapılacak egzersizler, size daha az sırt ağrısı, daha fazla enerji, daha iyi bir beden olarak geri dönecektir. Egzersizler, özellikle hamilelikten sonra vücudunuzun eski formuna daha hızlı bir şekilde dönmesine yardımcı olur. Ancak bir egzersiz programına başlamadan önce kesinlikle doktorunuza danışmalısınız. İşte, hamilelik sırasında yapmanız gereken egzersizler.


    Ağrı ve diğer rahatsızlıkları geri önlemek,ruh ve enerji düzeylerini artırmak

    Daha iyi bir uyku, aşırı kilo alımını önlemek

    Dayanıklılık ve kas gücünü artırmak


    Doğum sonrası depresyon belirtileri azalttığı gibi hamilelik sırasında egzersiz gestasyonel diyabet ve gebelik ile ilgili yüksek kan basıncı riskini azaltabilir. Buna ek olarak, bebeğinizin ortalama kiloda doğmasına yardımcı olur.

    Egzersize yürüyüşle başlayın
    Hamile kadınlar için, orta egzersiz en az 30 dakika süreyle olmalıdır. Hergün olmasa bile haftanın birkaç günü mutlaka yapılmalıdır.


    Yürüyüş yapmak, için harika bir egzersizdir. Bu sizin eklemlere az stres ile orta aerobik ortam sağlar. Diğer iyi seçimler sabit bir bisiklet üzerinde bisiklet kullanmak ve yüzmedir. Vücut geliştirme çok fazla ağırlık kaldırmamak şartıyla yapılabilir.

    Egzersiz yaparken bol sıvı tüketmeyi ve aşırı sıcağa maruz kalmamaya dikkat edin. Egzersiz sırasında konuşamayacak kadar nefes nefese kalmamalısınız. Eğer konuşamıyorsanız, o zaman egzersiz temposunu mutlaka düşürün.


    Evde yapabileceğiniz egzersizler

    Ayakları paralel açma
    Bir sandalyenin arkasına tutunarak, ayakta bacak ve kaçlanızı sabit tutarak bacaklarınızı dizlerden 45 derece olacak şekilde kırın. Oturur gibi bir konuma gelin ancak belinizi düz tutmaya çalışın. Sonra başlangıç konumuna gelmek için bacaklarınızı düzeltin. Bu hareketi günde 10 kez tekrarlayın. Bu hareket, bacaklarınızı üst kısmını ve poponuzu çalıştıracaktır. Dengenizi daha iyi sağlamanıza yardımcı olacaktır.


    Bacaklarınızın iç kısımlarını çalıştırın
    Yere yan olarak yatın. Bel boşluğunuza bir yastık koyun. Yattığınız taraftaki elinizi başınızın altına koyun. Yan olarak dik bir şekilde yatın. Üstte kalan bacağınızı yukarıya kırmadan düz bir şekilde kaldırın. Bu hareketi 10 kez tekrarladıktan sonra diğer tarafınıza dönün ve aynı hareketi tekrarlayın. Bu hareket bacak içlerinizi kuvvetlendirecektir.


    Kol ve sırt
    Ellerinizin ve dizlerinizin üzerine yere yatın. Dirseklerinizi omuzlarınızın altına koyun. Sonra dizlerinizi yerden kaldırın. Dizlerinizi vücudunuzu düz bir çizgi oluşturuncaya kadar geriye iterek düzeltin. Karın bölgenizin, kesinlikle aşağıya doğru kavis vermesine izin vermeyin. Vücudunuz düz bir hale geldiğinde nefesinizi tutun. Sonra nefesinizi bırakırken yere eski konumunuza dönün. Bu hareket, karın, kollar ve sırt için mükemmeldir.


    Ağırlık kaldırın
    Bu hareketi yapmadan önce bir sandalyeye oturun. Sırtınız düz, ayaklar, kollarınız rahat olmalı. Avuç içi vücudunuza bakacak şekilde, her elinizde 5- 8 kiloluk ağırlığı tutun. Kollarınızı 90 derecelik bir açı oluşturarak, dirseklerinizi bükün . Ardından, dirseklerinizi bükük tutarak, omuz yüksekliğine kadar ağırlığı kaldırın. Daha sonra başlangıç konumuna geri dönün, kollarınızı indirin. Bu hareket omuzlar ve pazıları çalıştırır.


    Pazı ve omuz çalıştırın
    Sağlam sandalye kullanarak, koltuğa sağ dizinizi yerleştirin. Diğer ayağınızı sağlam bir şekilde yere basın. Sağ elinizi de sandalyeninin üzerine koyun ve öne doğru eğilin. Sol elinize, 5- 8 kiloluk ağırlık tutun, omuz doğrultusunda kolu 90 derecelik açı oluşturacak şekilde yukarıya kaldırın. Bu pozisyonda bir süre tutun ve sonra başlangıç konumuna geri dönün. Aynı uygulamayı diğer kolunuza da yapın. Bu çalışma pazı ve omuz bölgenizi çalıştıracaktır.


    Vücudunuzu dinleyin

    Egzersiz sizin için önemlidir ancak tehlikeli bazı işaretleri de göz önünde bulundurmalısınız. Eğer ,vajinal kanama gibi bir sorun varsa hemen egzersizi durdurun.


    Egzersizi durduracağınız diğer durumlar;

    Baş dönmesi
    Baş ağrısı
    Artan Nefes darlığı
    Göğüs ağrısı
    Düzensiz ya da hızlı kalp atışı
    Dinlendikten sonra devam rahim kasılmaları
    Vajinal kanama
    Vajinadan sıvı gelmesi
    Azalmış fetal hareket


    Bu bulgulardan biri veya birkaç varsa hemen doktorunuzu aramalısınız.


    Yerel Seçim 2024

    En Çok Aranan Haberler