KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gebelikte cilt sorunlarına karşı doğal maske tarifleri

    Çatlaklar, göz altı morlukları ve daha fazlası için mucize reçeteler.

    Pigmentasyon(Koyu lekeler): Gebelik sırasında en sık yaşanan cilt sorunudur. pigmentasyon çeşitli hormonları aktifleşmesi soncunda ortaya çıkar. Bu cildin bir bölümün koyu kahverengi lekelenmesidir. En çok yanaklarda ve burunun kemer bölgesinde meydana gelir. Bazen, bu kahverengi yamalar koltukaltı ve özel alanlarda da oluşur.

    Onları doğal tedavi için: Yüzünüze aloe verayı su ile hamur hale getirerek uygulayın. Alternatif olarak, bu kahverengi lekelere süt ile karıştırdığınız, salatalık suyu, domates suyu veya kireç suyu uygulayabilirsiniz. Bir başka alternatif ise zerdeçal tozuna batırılmış limon kabuğunu alın ve lekeli alanlara doğrudan uygulayın.

    Yüzünüzün lekeli bölümlerinde kan dolaşımını ne kadar arttırsanız, lekelerin o denli azaldığını göreceksiniz.


    Çatlaklara: Hamilelik ilerledikçe ve bebeğiniz içinizde büyüdükçe, karın bölgenizde çizgi şeklinde çatlaklar meydana gelecektir. Çatlaklar hamilelik sırasında kaçınılmaz olmasına rağmen, bunları azaltmak için yapabileceğiniz çok şey var. İşte önerilerimiz
    Çatlaklarınızın bulunduğu bölgeye aloe vera jel sürün. 10 dakika kadar bekletin ve daha sonra soğuk su ile iyice yıkayın.
    Birer kaşık gül tozu ve sandal ağacı tozu ile mükemmel bir nemlendirici yapabilirsiniz. Bu iki tozun içine 10 damla badem yağı, iki damla lavanta yağı ve biraz süt veya kaymak ile birlikte yarım kaşık aloe vera tozu ve papaya tozu ilave edin. Gerekirse, koyu bir macun yapmak için buna bir miktar su ilave edin. Çatlak alanlara bu macunu sürün, 10 dakika bekledikten sonra banyo yapabilirsiniz. Ayrıca banyodan sonra tekrar başka bir nemlendirici kullanabilirsiniz.
    Susam yağı 50 mL, lavanta yağı 20 damla, 5 damla portakal çiceği yağı ve buğday tohumu yağı 10 ml iyice karıştırın. Yatmadan önce çatlak bulunan bölgelerinize sürün. Hafif masaj yaparak bu yağı cildinize iyice yedirin.


    Çatlak topuklar ve dudaklar: Hamilelik sırasında metabolizma hızlanır, vücut daha fazla ısı üretir. Kışın ya da kuru havalarda gebelik sırasında topuklarda ve dudakları çatlaklar meydana gelir. Topuk ve dudaklardaki çatlaklar için yapılması gerekenler:
    Papaya tozu, meyan kabuğu ve gül kurusundan birer kaşık karıştırın. İçine arjun ağacı ve lavanta yağından iki damla damlatın. İçine ayrıca kakao yağı ilave edin ve hepsini iyice karıştırın. Elde ettiğiniz kremi, ayaklarınızı yıkadıktan sonra ayaklarınıza ve özellikle topuklarınıza sürün.
    Çatlamış dudaklarınıza ise sadece Ghee (saf yağ, laktoz ya da oksitlenmiş kollestrol içermez) veya bitkisel yağ uygulayın.

    Kuru cilt: Gebelik sırasında kuru cilt ile başa çıkmak zor olabilir. Cildinizi nemli tutabilmek için vücudunuzun su ihtiyacını doğru bir şekilde karşılamanız gerekir. Eğer ki kuru cilt eğilimli iseniz, özel bakım gerekebilir. Cildinizin iyice nemlendirilmiş olması için:
    Bitkisel sabun ve vücut jelleri kullanmaya özen gösterin. Vücudunuz için yapacağınız nemlendirici için gül ve ylang ylang yağı beşer damla, sandal ağacı ve sardunya yağları 10 damla ekleyin. Bu karışımın içine 10 mL buğday tohumu yağı ve 50 ml susam yağı ekleyin. Tüm vücut için masaj yağı olarak kullanın.
    Hazırladığınız bu karışımı gögüsleriniz için de kullanabilirsiniz. Özellikle emzirme sırasında meydana gelen çatlak ve yaralar için de onarıcı olacaktır. Göğsünüz bu krem sayesinde daha esnek olacaktır.


    Koyu halkalar: Koyu halkaları göz altında gebelik sırasında birçok ortak bir sorundur. Buna ek olarak, gözlerde kaşıntı, yanma ve kızarıklık da yaygındır. Koyu halkalar için evde hazırlayabileceğiniç basit yöntemler:
    Yatıştırıcı bir göz paketi uygulayın. Soğuk süt iki pamuk topları batırın ve gözlerinizin üzerinde koyun ve 10 dakika bekletin.
    Soğuk su ya da salatalık suyunun içine iki damla lavanta yağı ekleyin ve gözlerinizin altına parmak uçlarınızla hafifçe uygulayın.
    Taze rendelenmiş patates de gözleriniz için iyi sonuç verecektir.
    Ev yapımı tereyağı ile zerdeçal karışımıyla göz çevrenize masaj yapabilirsiniz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler