KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Günde bir kaşık içince fetüs daha hızlı büyüyor!

    Zeytinyağı, kanserojen maddelere karşı vücudu koruyor ve hamilelikte bebeklerin gelişimini sağlıyor.

    Doğal, meyveden elde edildiği gibi yenebilen tek yağ olan zeytinyağı, kalp damar hastalıklarına iyi gelip, kanserojen maddelere karşı vücudu koruması dışında bayanların hamilelik döneminde düzenli tüketmesi halinde E vitamini depolayan çocukların gelişim dönemi daha sağlıklı oluyor.

    Hamilelikte zeytinyağı tüketenlerin bebekleri daha hızlı gelişiyor…
    Zeytinyağı, hamilelik esnasında, cenin (fetüs) gelişim devresinde çok önemli bir rol oynar ve eksikliği de bebeğin daha sonraki gelişiminde olumsuz etkilere neden olabilir. Hamilelik esnasında zeytinyağı tüketen annelerin bebeklerinin, kilo, boy, davranış ve psikomotor refleksleri açısından, doğum sonrası gelişimlerinin daha iyi olduğu ispatlanmıştır. Konuyla ilgili konuşan Ümmühan Tibet: “Fetüsün büyümesi için E vitaminine ihtiyacı vardır. Yeni doğmuş bebeğin de, oksijenli atmosfere girerken meydana gelen oksidatif strese karşı savaşmak için E vitamini deposuna ihtiyacı oluyor, zeytinyağının oksidasyona karşı direnci sayesinde hamilelik döneminde anne yeterli miktarda zeytinyağı tüketirse bebekte E vitamini deposu oluşuyor.”

    Anne sütünün kalitesini artırıyor…
    Doğum sancıları esnasında, annenin kanındaki E vitamini göğüs bezlerinde yoğunlaşmaktadır ve böylece emzirme esnasında anne E vitamini sağlamaya devam eder. Emzirme esnasında bu vitaminin seviyesini korumak şarttır diye belirten Ümmühan Tibet “E vitamini ayrıca karaciğer-safra sistemi üzerindeki olumlu etkisi dolayısıyla, prematüre doğmuş bebeklerle böbrek veya pankreas yetmezliği olan yeni doğmuş bebekler için de önerilmektedir. Zeytinyağı sadece yeni doğmuş bebeğin gelişimi için gerekli olan yeterli miktarda esansiyel yağ asitlerini sağlamakla kalmaz aynı zamanda omega 3 yağ asidi olan Linolenik asit miktarı ile anne sütüne benzemektedir. Bebekleri doğrudan veya mamalarına ilave ederek zeytinyağı ile beslemek bebeklik veya çocukluk dönemleri için hem zihinsel fonksiyonlarının gelişimi ve hem de içerdiği A, E ve D vitaminlerinin katkısı nedeniyle son derece önemlidir.” dedi.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler