KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    En ilginç seks gerçekleri

    Sekse dair bilinmeyen gerçekleri sıraladık.

    Seks esnasında acı eşiğinizin yükseldiğini, göğüslerinizin büyüdüğünü ve vajinanızın genişlediğini biliyor muydunuz? Mynet Kadın, en ilginç seks gerçeklerini sizin için derledi. İşte tüm vücudunuzu ve zihninizi etkileyen ilginç seks gerçekleri...


    Vücudunuz kızarır

    Yapılan araştırmalarda seks esnasında yüz ve vücut ısısının yükseldiği ve cildinizin kızarmaya başladığını ortaya koyuldu. Seks esnasında uyarılmaya bağlı olarak kalp atışlarının ve kan akışının hızlanması bazı kişilerde "seks kızarıklığı" adı verilen bir belirtiye de neden olabiliyor.



    Zihniniz boşalır

    Orgazm olduğunuzda tüm bedeninizi ve zihninizi adeta kuş gibi hissediyorsunuz, değil mi? Yapılan araştırmalar, beyindeki amigdala (korku ve kaygıyı içeren) bölgesinin kadınlar orgazm olduğu sırada işlevini bir süre gerçekleştirmediğini ortaya koydu. Yalnızca beyin değil, vücut hareketleri de orgazmdan etkileniyor ve kısıtlanıyor.



    Seks esnasında kötü kokudan etkilenmezsiniz

    PLOS One adlı bir online dergide yayınlanan araştırmada, seks esnasında kötü kokuların ve terlemenin kişileri olumsuz etkilemediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre çiftler, seks esnasında partnerlerinin terlemesi ya da kötü kokmasından normalde olduğu gibi olumsuz etkilemiyor hatta bu durumdan iğrenmiyorlar.



    Daha az acı hissedersiniz

    Kol ya da bacağı bir yerlere çarpma, saçınızın partnerinizin elinin altında kalması gibi küçük seks kazaları, uyarılma esnasında canınızı daha az acıtıyor. Uyarılma esnasında acı eşiğiniz yükselir ve küçük kazalardan olumsuz etkilenmezsiniz. Yapılan araştırmalarda pek çok çiftin seks esnasında başına gelen çarpma ya da vurma gibi acılı durumları hissetmedikleri ve seks bitiminde bunun farkına vardıklarını ortaya koyuyor.



    Göğüsleriniz büyür

    Partnerinizle bir sonraki sevişmenizden önce göğüslerinizi multa kontrol edin. Neden mi? Sevişme esnasından kan akışının o bölgeye doğru hızlanması, göğüs uçlarınızın renk değiştirmesine ve olduğundan daha büyük görünmelerine neden olur.



    Beyniniz her dokunuşu hisseder

    Beyin, orgazm olma ve uyarılma konusunda oldukça etkilidir. Yapılan bir araştırmada fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme cihazları kullanılarak uyarılmanın beyni nasıl etkilediğini ortaya çıkardı. Araştırma sonucunda beynin farklı bölgelerinin, vajina, klitoris ve göğüs uçlarının uyarılmasına bağlı olarak aktive olduğunu ortaya koyuldu.



    İdrara çıkma ihtiyacınız bir süreliğine azalır

    Orgazm olduğunuzda vücudunuz antidiüretik (böbreklerden suyun geri emilmesini sağlayan hormon) hormonu salgılar ve seks bitiminde hemen tuvalete gitme ihtiyacı duymazsınız.



    Vajinanız genişler

    Seks enasında vajinanızın genişlediğini biliyor muydunuz? Uyarılma anında vajinanız yaklaşık olarak 2 buçuk santim kadar genişler. Aynı zamanda uyarılma esnasında vajinanaız yukarı çekilir ve vajina duvarınız 4 buçuk santim kadar uzar.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler