KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kadın "büyük beden"de de güzeldir!

    Toplumda "güzel" olarak onaylanmayan kadın bedenini takdir eden proje.

    Fotoğrafçı Victoria Janashvili, kadın bedenini, özellikle de toplumda pek de "güzel" olarak onaylanmayan büyük ölçülerdeki kadın bedenini takdir etmek, kutlamak için bir proje gerçekleştirdi.


    "Curves" (Kıvrımlar) adlı proje, Denise Bidot ve Marina Bulatkina gibi "büyük beden" modellerinin yer aldığı bir sanat fotoğrafları çalışması. Bu fotoğrafların yer aldığı kitap 2015'te yayınlanacak.


    Kitabının giriş yazısında, "Ortalama Amerikan kadını 12 bedenken (44 beden), medya hala genellikle güzellik standardını daha zayıf kadınlar üzerine kuruyor ve sağlıklı olmanın bu olduğuna dair kadınlar üzerinde adaletsiz bir baskı kuruyor" diyen Victoria Janashvili, "Öyleyse şimdi sağlıklı popoların güzelliğini kutlamak için buradayız" şeklinde açıklama yazmış.


    o-CURVES-570-4

    Fotoğraflar, büyük beden kadınların güzel sanatlar öznesi olarak zayıf kadınlar kadar güzel göründüklerini kanıtlamayı amaçlıyor.

    Son yedi yıldır moda fotoğrafçılığı alanında çalışan Janashvili, kitabında tüm beden ölçülerindeki ve beden tiplerindeki kadınlara yer vererek güzelliği yeniden tanımlayabilmeyi istiyor.


    "Biz kadınların bedenini zayıf, şişman, atletik, yaşlı, genç, siyah, kahverengi, beyaz; her ne şekildeyse seviyoruz. Ama herkes bunu yapmıyor" diyor.

    Ne dersiniz, Janashvili'nin eleştirileri, güzellik algısının dar kalıplara sıkıştırıldığı Türkiye için de geçerli değil mi?

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler