KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yaz hamilelerine serinleten öneriler

    Sıcaktan daha az etkilenmek için yaz hamilelerine tavsiyeler...

    Bu sıcak yaz günleri herkes için zor olmakla birlikte şüphesiz hamileler için daha da zor geçiyor. Sıcak hava, hamileler için rahatsız edici olsa da özellikle de daha büyük bir başka çocuğu olanlar ya da dışarıda bulunmak zorunda olanlar için güneşten kaçış yok. Peki, sıcaktan en az seviyede etkilenmek için hamileler nelere dikkat etmeliler?

    İşte yaz hamilelerine öneriler...


    **Bol su için

    **

    Evet, çok su içmek, sizi her zamankinden daha fazla tuvalete taşıyacaktır ama yazın vücudunuzun susuz kalmamasını sağlamak çok önemli. Su içmeyi çok sevmiyor ya da su içerken zorlanıyorsanız, suyu tatlandırmak için içine çok ince bir dilim portakal, limon, çilek, salatalık ya da bir miktar nane atabilirsiniz. Ayrıca kavun, salatalık, kereviz gibi su oranı yüksek yiyeceklerden bol tüketerek de vücudunuzun su miktarını koruyabilirsiniz.


    Tuzdan uzak durun

    Fazla tuz tüketmek, vücudunuzun su toplamasına, bu da ayak bileklerinizin şişmesine ve size rahatsızlık vermesine yol açar. Yiyeceklere fazladan tuz dökmekten vazgeçin.


    **Öğlen dışarı çıkmaktan kaçının

    **

    Çalışıyorsanız ve ilgilenmeniz gereken başka bir çocuğunuz varsa bu, pek gerçekçi gelmeyebilir ama dışarıda halletmeniz gereken işleri sabah ya da akşam saatlerine bırakmaya çalışırsanız, dışarıda olmak sizin için daha tolere edilebilir bir şey olur.


    **Kalın tabaka halinde güneş koruyucu sürün

    **

    Şapka ile bir ağaç ya da şemsiye gölgesinde durmanın yanı sıra cildinize kalın bir tabaka halinde güneş koruyucu sürmek, en güvenli güneşe çıkma yoludur. Güneş yanığı, hamile bir kadının en son ihtiyacı olan şeydir.


    **

    **

    **Duş alın

    **

    Sıcağı yenmek için düzenli bir şekilde duş almak önemli. Evden çıkmanız gerekiyorsa, dışarıdaki sıcağa karşı kendinizi serinletmek için sprey özelliği olan bir şişeyi soğuk suyla doldurun ve çantanıza atın. Sıcakladıkça ellerinize yüzünüze sıkın. Havuza, denize girme fırsatı bulduğunuzda, şemsiye altında sandalyede oturmaktansa mutlaka suya girip serinleyin.


    **Yardım alın ve gerçekçi olun

    **

    Kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şey, sınırlarınızı bilmek. Her işi kendiniz halledemezsiniz. Dışarıdaki işlerin yapılması, çocuğun bakımı gibi işler için yakınlarınızdan yardım alın. Size kalan zamanda da dinlenebilir, belki biraz şekerleme yapabilirsiniz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler