KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tırnaklarınızda hastalığınızı ele veren işaretler

    Tırnaklarınız sağlık durumunuz hakkında bilgi veriyor.

    Tırnaklarınıza dikkatli bakın. Belki de size bir şeyler anlatmaya çalışıyordur. Tırnaklarınızın şekli, rengi, üzerindeki herhangi bir değişim, sizin hastalık ve sağlık durumunuzu gösteriyor olabilir.

    İşte, tırnaklardaki o önemli 7 işaret...


    tirnak-3

    Zayıf, kırılgan ya da ikiye bölünen tırnaklar

    Tırnaklarınız kolaylıkla kırılıyorsa, bu durum, tiroitlerin çalışmasında sorun olabileceğini gösterir. Tiroitler metabolizmayı, enerjiyi ve büyümeyi düzenlediklerinden bu bezlerin az çalışması ve az hormon üretmesi saç kaybına, tırnakların incelip kırılmasına, tırnakların yavaş uzamasına neden olur. Tiroit düzensizliği, tırnak katmanının tırnak yatağından fark edilir şekilde ayrılmasına da yol açar. Peki, tırnaklarınızdan gelen bu işareti dikkate alırsanız, tiroitlerinizde gerçekten sorun olup olmadığını nasıl anlarsınız? Basit bir kan testi sorunu çözer. Eğer tiroit bezlerinizin çalışmasında sorun varsa doktorunuz size ilaç tedavisi uygulayacaktır.



    **

    **

    **Tırnaklarda beyaz çizgiler

    **

    Sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Genelde protein veya diğer besin maddelerinin eksikliğini düşündürür. Ancak tırnaklar üzerinde yatay beyaz çizgiler böbrek hastalığı, karaciğer sorununa da işaret ediyor olabilir. Altta yatan hastalık, tırnak yatağına kan akışında bir kesintiye yol açar.


    Morarmış tırnaklar

    Mor tırnaklar parmak uçlarının yeterince oksijen almadığını gösterir. Uzmanlara göre bu, solunum ya da damarlarla ilgili bir sorunun göstergesi olabilir. Bazı insanlar, sadece soğuk havaya maruz kaldıklarında yavaş kan dolaşımı sorunu yaşarlar ve tırnakları morarır. Ancak tırnaklarınızdaki morluk bir türlü geçmiyorsa doktora danışmanızda fayda olduğunu söyleyebiliriz. Ciddi bir kan dolaşımı sorununuz olabilir.


    **Soluk renkli tırnaklar

    **

    soluk tırnaklar, tırnak etleriniz çok beyaz olması anlamına gelir. Bu durum, düşük kırmızı kan hücre sayısı ile karakterize bir kan hastalığı olan anemi olma ihtimaline işaret eder. Anemi, düşük demir seviyesinden ileri gelir ve kanda oksijen yetersizliğine yol açabilir. Bu da cildin ve dokuların, özellikle de tırnak altı dokularının soluk renkli olmasına neden olur. Tırnak renginizin soluk olduğunu fark ederseniz demir eksikliğinizi gidermek için yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, kırmızı et gibi demir kaynağı olan yiyecekleri daha fazla tüketmeye başlamalısınız. Ayrıca soluk tırnak etleri, diyabet ya da karaciğer hastalığı gibi daha ciddi sorunların belirtisi de olabilir. Uzmandan yardım almalısınız.



    **

    **

    **Tırnaklarda sararma ya da kalınlaşma

    **

    Sarımsı ya da kalınlaşmış tırnaklar, mantar enfeksiyonlarının karakteristik özelliğidir. Bu enfeksiyonlar genelde tırnak yatağına yayılır. Tırnak tabakası altında yer alan enfeksiyonun harici ilaç tedavisi ile iyileşme şansı düşüktür. Doktorunuz oral yolla alabileceğiniz ilaç tedavisine başlamanızı önerebilir.


    Siyah çizgili tırnaklar

    Tırnaklarda oluşan koyu kahverengi ya da siyah dikey çizgiler görmezden gelinmemeli. Çünkü bu belirtiler, melanom (cilt kanseri) işareti olabilir. Bu hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemini dikkate alırsak, tırnaklardaki izleri önemseyerek bir an önce dermatoloji uzmanına başvurmakta fayda var.


    Çukur tırnaklar

    Tırnaklardaki çukurlaşmalar ve küçük delikler sedef hastalığıyla ilişkilendirilir. Sedef hastalığında, tırnak yatağı boyunca hücre kümelenmeleri oluşur. Bu da normal tırnak yüzeyi pürüzsüzlüğünün bozulmasına neden olur.

    Kaynak: Shape Magazine

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler