KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    Beslenmede nelere dikkat etmek gerekiyor?

    Hamilelik, anne ile bebeğinin aynı tabaktan beslenmeye başladığı, 39-40 haftalık mucizevî bir dönemdir. 9 ay 10 günlük süreçte anne adayı kendi depolarını korumak, ihtiyaçlarını karşılamak, bebeğinin sağlıklı büyüme ve gelişimini sağlamak için sağlıklı beslenmelidir.

    Hamilelik dönemindeki anne ve bebeğin kalori, vitamin ve mineral ihtiyacı içerisinde bulunulan aya, annenin yaşına, tahlillerine ve gebe kalma kilosuna göre değişir. Bu nedenle bu süreçte beslenmenin anahtar noktası, besin çeşitliliğini sağlayarak alınması gereken makro ve mikro besin öğelerini tabağımızda bulundurmaktır.

    Hamilelik döneminde yapılan en büyük yanlışlardan biri eksik beslenmektir. Eksik beslenme bebekte bedensel ve zihinsel geriliklere yol açabilir. Kilosunu korumak isteyen anneler uygun kiloda hamileliği tamamlamak için gerekirse bir uzmandan yardım almalı asla eksik beslenme yoluna gitmemelidir.

    Hamilelikte beslenmenin püf noktaları

    • Her besin maddesinin içerdiği makro ve mikro besin öğelerinin farklı olabileceği göz önüne alınarak gün içerisinde besin çeşitliliği sağlanmaya özen gösterilmeli. Gün içerisinde farklı renk meyve sebzelerin tüketimine dikkat etme gibi basit bir ipucu bile bu tüyoyu eğlenceli bir şekilde uygulamanıza yardımcı olabilir.

    • Keyifli bir pazar günü kahvaltısında, iş toplantısı için gidilen seyahatlerde, eğlence için düzenlenen aktivitelerde sunulan menüden normal zamanlardaki beslenme tarzına uygun besinler seçilmeli. Farklı ortam büyüsünden kaynaklanan yanlış beslenme alışkanlıklarına eğilime taviz verilmemelidir.

    • Yemek yeme tarzı ve yemek kültürü gözden geçirilerek yapılan hatalar belirlenmeli, sağlıklı beslenme yolculuğunun amacı doğrultusunda kişiye özel çözümler sunulmalıdır.

    • Beyaz un ve ayıklanmış pirinç gibi rafine gıdalar yerine çavdar unu, kepekli un, kepeği ayrılmamış pirinç tercih edilmelidir.

    • Öğün aralarında yüksek yağ ve şeker içeriğine sahip atıştırmalıklar yerine kuru kayısı, elma, ceviz, fındık, fıstık gibi sağlıklı atıştırmalıklar güvenli miktarlarda tüketerek vücudumuza katkı sağlanmalıdır.

    • Yeşil yapraklı sebzelerin beslenmemizdeki önemini bir kere daha anımsayarak salata tüketme alışkanlığı kazanılmalı. Tükettiğimiz salatanın vitamin ve minerallerinden maksimum faydalanmak için salata malzemelerini mümkün olduğu kadar az bıçak darbesine maruz bırakma ve servise yakın hazırlama gibi ufak fakat önemli beslenme tüyolarından faydalanılmalıdır.

    • Son zamanlarda yapılan çalışmaların odak noktasında bulunan fazla tuz tüketiminin zararına kulak verilmeli. Günlük tuz tüketimi 4-6 gram olarak sınırlandırılmalıdır.

    Diyetisyen Derya Zünbülcan


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler