KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Doğum sonrası en çok tercih edilen estetik operasyonlar

    Hamilelik boyunca vücudunuzda oluşan deformasyonlardan kurtulabilirsiniz.

    Hamilelik ve çocuk sahibi olma bütün anneler için heyecan verici olsa da bu süreç çoğu kadının vücudunda istenmeyen değişimleri de beraberinde getirir. Bu değişimler kendilerini en fazla meme, karın, basen ve vajina bölgesinde gösterir. Vücudunun eski formuna diyet ve sporla ulaşamayan anneler, çare olarak en etkili yöntem olan estetik ameliyata başvurur. Bu durumda uygulanan estetik operasyonlar ise şunlardır:

    Meme estetiği

    Hamilelik sırasında sütle dolan memeler gerilir ve yer yer çatlaklar oluşabilir. Emzirme süreci bittiğindeyse süt bezleri küçülerek eski haline döner. Ancak genişleyen memeler eski esnekliğini yitirdiği için sarkabilir ve sönükleşebilir. Bu durumda memeleri eski hacmine kavuşturmak için bir dizi ameliyat gerekebilir. Genellikle göğüs büyütme/ küçültme ve dikleştirme ameliyatı birlikte uygulanarak en güzel sonuçlar alınır.


    Karın estetiği

    Gebelik sırasında genişleyen karnınız buradaki kasları esneterek birbirinden ayırabilir. Bu ayrışmadan sonra ne spor ne de diyet yapmak kasları tekrar eski sıkılığına döndürebilir. Hamilelikten önce sahip olduğunuz düz ve sıkı karına tekrar sahip olabilmek için karın gerdirme ameliyatından başka çare yoktur. Bu ameliyatla esnemiş kaslar birbirine yaklaştırılarak dikilir ve göbek altında birikmiş yağ dokusu çıkartılır.


    Liposuction

    Karın, bel, bacakların ve dizlerin iç kısmı gibi bölgelerde hamilelik sırasında bolca yağ birikimi olur. Bu bölgeler yağ tutmaya meyilli olduğu için spor ve diyet bu yağları eritmede sonuçsuz kalabilir. En iyi sonucu veren yöntem ise liposuction uygulamasıdır. Ayrıca doğum sonrası karın bölgesinde sarkma olabilir bu durumda da karın germe operasyonuyla birlikte liposuction uygulandığında daha iyi sonuç alınır.


    Vajina estetiği

    Doğumdan sonra vajina fazla genişleyerek esnekliğini yitirebilir ya da vajinal dudaklar zorlanmadan dolayı sarkabilir. Günlük ve cinsel hayatta rahatsızlık verebilen bu durumlar vajina estetiğiyle düzeltilebilir. Vajina daraltması, büyük ve küçük dudaklardaki sarkma ve fazlalıkların giderilmesi ve mons pubis bölgesine uygulanan liposuction ila genital bölgeniz doğumdan önceki formuna kavuşturulur.

    Tabi hatırlatmak da fayda var, her annenin vücudundaki değişimler farklı olduğu için uygulanacak ameliyatlar farklılık gösterir. Her anneye bu ameliyatların hepsi uygulanacak diye bir kural yok. Ayrıca bebeğinizin sağlığı daha öncelik taşıdığı için bu ameliyatların hiçbirisini emzirme döneminiz bitene kadar yaptırmamalısınız.

    Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

    Op. Dr. Fatih Dağdelen

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler