KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Epidural, doğum sonrası depresyonu etkiliyor

    Epidural doğum yapanlarda doğum sonrası depresyon daha az.

    Epidural doğum yapan kadınların doğumdan altı hafta sonra depresyona girme oranı yüzde 14 iken, ağrılı doğum yapanlarda bu oran yüzde 35. Dolayısıyla epidural ile ağrı kontrolü, annelerin iyi bir başlangıç yapmalarını sağlıyor.

    Yeni yapılan araştırmaya göre, doğum esnasında ağrıyı kesmek için kullanılan epidural yöntemi, annelerin doğum sonrası depresyon riskini azaltabiliyor.


    Baby-Ben9-04-2011

    Araştırmacılar, epidural normal doğum yapanların doğumdan sonraki altı haftada depresyon oranlarının yüzde 14 olduğunu ortaya çıkardı. Fakat bu oran, ağrı kesicisiz doğum yapanlarda yüzde 35'e çıktı.

    ABD'deki Northwestern Üniversitesi uzmanlarına göre, doğumda ağrı kontrolü, anneye yorgun ve bitap düşmüş bir başlangıçtansa iyi bir başlangıç fırsatı sunuyor.


    Mother-and-newborn-2-1024x6

    Normal ya da sezaryen doğum, hangisi olursa olsun, doğum esnasında ve doğumdan sonra ağrı kontrolü uygulanması, tüm anneler için önemli.

    Uzmanlara göre, sıfır ağrıyla doğum yapmak mümkün değil. Ama epidural ile söz konusu olan, ağrının şiddetini azaltmak.

    Anesthesia & Analgesia dergisinde yayımlanan makaleye göre, yapılan araştırmada, bulgular, normal doğumdaki ağrı ile doğum sonrası depresyon arasında ilişki olduğunu gösteriyor.


    mum-with-newborn

    Uzmanlar, akut ve kronik ağrı ile depresyon arasında ilişki olduğunu biliyorlardı. Yeni annelerde doğum sonrası şiddetli akut ağrı oluşma sıklığı yaklaşık yüzde 11. Araştırma, biyolojik ve duygusal faktörlerin, doğum yapan kadınların yüzde 14,5'ini etkileyerek doğum sonrası depresyona katkıda bulunduğunu ortaya koydu.

    Uzmanlar, "Doğumdan sonraki bir aydan iki aya kadarlık bir zaman zarfında kronik ağrı sorunu yaşayan kadınların depresyonda olma ihtimalleri göz önünde bulundurulmalı" diyor.

    Dolayısıyla doğumdan sonra ağrıyı yönetmek, yeni annenin duygusal ataklarıyla mücadele etme ve bebek bakım yeteneğini de destekler.


    poia85rbwg

    Uzmanlara göre, epiduralin sadece ağrıyı kesme, doğum sonrası depresyonu azaltma etkisi yok. Araştırmada, epidural doğum yapanlarda emzirmenin, yapmayanlara göre çok daha yaygın olduğu da tespit edildi. Öyle ki oranlar yüzde 70'e yüzde 50 şeklinde.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler