KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuğunuzu düzenli beslenmeye nasıl ikna edersiniz?

    Çocuğunuzu düzenli ve sağlıklı beslenmeye ikna etmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

    Her anne-baba çocuklarının sağlıklı olması için çaba sarfeder. Başta da onların iyi beslenmeleri için uğraşırlar. Ama çocuklar, sağlıklı yiyeceklerden çok, kendileri için zararlı, şekerli, yağlı yiyecekleri ve abur cuburları daha fazla tercih ederler. Ailelerin, çocuklarını bu zararlı yiyeceklerden uzak tutmaları zor olsada da, en azında sağlıklı yiyecekleri de tüketmelerini sağlamaları mümkün. İşte çocuklarınıza sağlıklı yiyecekleri yedirmenin ve sevdirmenin yolları:


    1. Çocuklarınızın yemek tercihlerini bilin

    Çocuklarınız farklı yiyeceklerden hoşlanıyor olabilir. Örneğin kızınız tavuk severken, bezelyeden hiç hoşlanmayabilir. Oğlunuz ise tam tersi olabilir. O zaman onların beğenilerine uygun olarak yemek tercihlerini hazırlayın.


    2.Seçimler verin. Çocuklarınızın önüne farklı seçenekler koyun ve onların tercih yapmalarına izin verin. Örneğin, bu akşam tavuk yiyecekseniz gibi değil, bu akşam tavuk mu yemek istersiniz, bezelye mi gibi bir soru sorabilirsiniz. Her ikisinin de faydalı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Çocuk hangisini tercih ederse etsin, sağlıklı beslenmiş olacaktır.


    1. Çocuğunuz (larınızın) yemek zevkleri hakkında mümkün olduğunca çok bilgi toplamaya çalışın. Okulda ne yediklerini, neleri sevip sevmediklerini öğrenin. Akşam için hangi yemeği yapmanızı istediğini ondan öğrenebilirsiniz. Ya da onun hoşlandığı yemeği akşam yemeği olarak hazırlayabilirsiniz.

    1. Yemeklerde değişiklikler yapın. Örneğin çocuğunuz tavuk seviyor olabilir. Bir gün tavuk ve pilav hazırladıysanız, ertesi gün tavuk ve brokoli hazırlayın. Ya da sebzelerden soslar yapın ve et veya tavuğun yanında kendilerini verin. Böylece küçük değişikliklerle çocuğunuz daha sağlıklı beslenmiş oyacaktır.

    1. Sağlıklı seçenekleri seçin. Çocuklarınız için faydalı yiyeceklerin başında sebze, meyve, tahıl, et ve tavuk gelmektedir. Her öğünde en az bir tanesini yemesini sağlayın.

    1. Yemeklerinizi sadece çocuklar için yapmayın. Bütün ailenin hoşlandığı yemekleri yapın ve çocuklarınızın da bu yemeklerden yemelerini sağlayın. Çocuk kendisine özel bir yemek yapıldığını görürse, her zaman farklı yiyecekler isteyeceklerdir. Bunun için çocuğunuza ayrı bir yemek hazırlamayın.

    1. Yemek yemeyi eğlenceli bir hale getirin. Çocuklar şekil ve renklerden çok hoşlanır. Çocuğu yemek yemeye sevdirmek için örneği, bezelyelerden bir tabak içine bir yüz yapın. Çocuk tek tek yerkin yüz şeklini yediğini düşünsün. Ayrıca koyu renk yemekler çocuklar tarafından tercih edilmez. Bunun için yemeklerinize renkler ilave etmeyi unutmayın.

    1. Biraz şeker ekleyin. Yiyeceklerdeki şeker faktörü, çocuklarınızın tercih etmesi için önemli bir faktördür. Yemediği meyvelerin içine bir miktar şeker ilave edebilirsiniz. Tatlı, onları cezbedecektir.
      Vitrin


    En Çok Aranan Haberler