KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Okul fobisi için çözüm önerileri!

    Çocuğunuzun okul fobisi varsa bunları yapmalısınız.

    Çocuklarda okul fobisi, çok sık rastlanan bir durumdur. Anne baba arasında yaşanan sorunlar, anneye şiddet uygulanması, ailede yaşanan bir hastalık ve ailenin sosyo-ekonomik durumu çocuğun psikolojisini etkiler. Böyle durumlarda okul fobisi ortaya çıkabilir. Aycıca, öğretmen değişikliği de çoçukların okuldan uzaklaşmasına yol açabilir. İşte çocuklarda okul fobisi oluşması durumunda yapılması gerekenler.


    Çocuğunuz okul fobisi yaşıyorsa, onu şımarıklık yapıyor diye eleştirmeyin. Öncelikle sebebini anlamaya çalışın.


    Uyum sağlaması için onu zorlarsanız bu durum ters bir etki yaratabilir. Bu yüzden sakin davranmaya özen göstermelisiniz.


    Bu durumun üzerini örtmeye çalışmayın. Çünkü bu ileriki yıllarda, okul ortamında yalnız kalmasına neden olabilir.


    Eğer bir kardeşi olursa ona gösterdiğiniz ilgiyi devam ettirmeniz gerekir. Önceden nasıl davranıyorsanız aynı şekilde devam etmelisiniz. Çocuğunuz kendini terk edilmiş gibi hissedebilir ve bu da özgüvenini sarsabilir.


    Bu tip durumlarda çocuğunuzun öğretmeniyle işbirliği yapmalısınız. Çocuğunuz bunu fark edince kendini güvende hissedecektir.


    Çocukların ebeveynleri olmadan farklı ortamlarda yalnız kalmaya alışmaları gerekir. Bu tip alıştırmalara yakın çevrenizden başlamalısınız. Çocuklarınız yalnız kalmaya alıştığında özgüvenleri de artacaktır.


    Eğer çocuğunuz okula gitmek istemezse, önce onunla sakin bir şekilde konuşup ikna etmeye çalışın. Eğer onu okula gitmesi konusunda ikna edemiyorsanız, o zaman sizde onunla birlikte bir süre için okula gitmeli, kapıda beklemelisiniz. Öğretmeniyle de iletişim halinde olursanız kısa zamanda alışacaktır.


    Çocuğunuza karşı, tolerenslı ve sabırlı olun. Böyle durumlarda okula alışsın diye ona sert davranırsanız, istemeden ona zarar verebilirsiniz.


    Yalnızca ebeveynler değil, bu tip durumlarda çocuk okula alışana kadar öğretmenler de çok sabırlı davranmalı. Çocuğunuzun sorunlarını öğretmeniyle paylaşmaktan çekinmeyin.


    Vitrin

    En Çok Aranan Haberler