KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Suçiçeğinin belirtileri ve dikkat edilmesi gerekenler

    Suçiçeği geçiren çocuğun bakımı nasıl olmalı?

    Çocuklarda suçiçeğinin belirtileri nelerdir?

    [Nasıl TV - Çocuklarda suçiçeğinin belirtileri nelerdir?](http://www.nasil.tv/Cocuklarda-suciceginin-belirtileri-nelerdir)

    Çocuklarda suçiçeğinin belirtilerini döküntüler ortaya çıkmadan önce, döküntüler ortaya çıktıktan sonra olmak üzere iki grupta incelenebilir. Döküntüler ortaya çıkmadan önce, yaklaşık 2-3 günlük süre içerisinde çocukta ateş, baş ağrısı, halsizlik ve düşkünlük söz konusu olabilir.


    Suçiçeği çocukların gelişimini etkiler mi?

    [Nasıl TV - Suçiçeği çocukların gelişimini etkiler mi?](http://www.nasil.tv/Sucicegi-cocuklarin-gelisimini-etkiler-mi)

    Suçiçeği hastaları genelde çocukların gelişimini belirgin olarak etkilemez. Çünkü çoğunlukla hafif seyirlidir, bütün çocuklarda görülebilen bir enfeksiyon tarzı olabilir.


    Suçiçeğinin çocuklarda tedavisi nasıl olmalıdır?

    [Nasıl TV - Suçiçeğinin çocuklarda tedavisi nasıl olmalıdır?](http://www.nasil.tv/Suciceginin-cocuklarda-tedavisi-nasil-olmalidir)

    Suçiçeği geçiren bir çocukta genelde döküntü sırasında kaşıntı söz konusu olabilir. Bu şiddetli bir kaşıntıdır. Bu kaşıntının yok edilmesi, çocuk açısından önemlidir. Enfeksiyonun dağılmasını önlemek bakımından da önem taşır.


    Suçiçeği çıkaran çocuklar nasıl beslenmelidir?

    [Nasıl TV - Suçiçeği çıkaran çocuklar nasıl beslenmelidir?](http://www.nasil.tv/Sucicegi-cikaran-cocuklar-nasil-beslenmelidir)

    Suçiçeği hastalığı geçiren çocuklarda su alımının artırılması önerilmektedir. Bunun dışında sıvı gıdalar bu çocuklar için daha çok önerilir.


    Suçiçeği olan çocuğa nasıl bir bakım gereklidir?

    [Nasıl TV - Suçiçeği olan çocuğa nasıl bir bakım gereklidir?](http://www.nasil.tv/Sucicegi-olan-cocuga-nasil-bir-bakim-gereklidir)

    Çocuğun döküntülere mikrop kaptırmaması için tırnaklarının kesilmesi ve ellerin temiz tutulması önerilir.


    Suçiçeğinden ne kadar sonra çocuklar okula başlayabilir?

    [Nasıl TV - Suçiçeğinden ne kadar sonra çocuklar okula başlayabilir?](http://www.nasil.tv/Suciceginden-ne-kadar-sonra-cocuklar-okula-baslayabilir)

    Suçiçeği geçiren bir çocuk, son döküntü kabuklanana kadar evde tutulmalıdır. Çünkü bulaşıcılık süresi döküntünün başlangıcından öncedir ve de son kabuklanma görülene kadar devam eder.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler