KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuklarınızı hareket ettirmek sizin elinizde!

    En değerli varlıklarınız için bir iyilik yapın ve onu spora alıştırın...

    Çocuklarınızı sporla tanıştırmak ve daha çok hareket etmelerini sağlamak için yaz tatiline girdiğimiz bu günleri iyi değerlendirmek sizin elinizde. Peki neler yapabilirsiniz?

    Öncelikle çocuğunuzun en önemli rol modelinin sizin olduğunuzu unutmayın. Çocuklar duyduklarından çok gördüklerini yaparlar. Sporu, ailece hayatınıza katarak onun da sporla yakınlaşmasını sağlayabilirsiniz.

    Açık Havada Spor, Bağışıklığı Güçlendiriyor
    Kapalı mekanlar yerine açık hava aktivitelerini tercih ederek işe başlayın. Bu sayede teknolojiyle olan bağımlılık ilişkisini azaltabilir, temiz hava bol oksijen alarak güneşten faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Uzmanlara göre açık hava aktiviteleri çocukların bağışıklığının güçlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Bunun için ailece hafta sonlarınızı ya da çalışan bir anne iseniz iş çıkışı saatlerinizi düzenleyerek daha çok dışarıda vakit geçirebilirsiniz.

    Dışarıda yapılabilecek en iyi sporlardan biri; orman yürüyüşü. Hafta sonu mis gibi ormanda ailenizle birlikte yürüyüş yaparak çocuğunuza da bu alışkanlığı kazandırmanız mümkün. Orman yürüyüşünü kozalak toplamak, yaprak çeşitlerini öğrenmek, ağaçları incelemek gibi detaylarla renkli ve keyifli bir güne dönüştürebilirsiniz. Günlük hayatınızın içerisine kısa mesafelerde araba ya da toplu taşımayı hayatınızdan çıkararak yürüyüş yapmayı dahil etmeniz de haraket alanınızı çoğaltacaktır.

    4 yaş öncesi için ebeveynle birlikte binilen bisikletler mevcut. Çocuğunuzu arkada güvenli bir şekilde konumlandırarak bisiklet sürebilirsiniz. Tek başına bisiklete binmesi için ise 4-6 arası ideal yaş olarak gösteriliyor. Ayaklarının pedala ulaşması için sabırsızlıkla bekleyen çocuğunuza en güzel hediyelerden biri olan bisiklet, kas-kemik gelişimi ve dengeli durmanın öğrenilmesi için oldukça ideal bir spor. Göreceksiniz; arka destek tekerlekleriyle başlayan bisiklet macerası kısa zamanda iki tekerlek üzerinde yapılan keyifli gezintilere kısa zamanda dönüşecektir. Paten de yine dengeyi öğreten ve açık havada yapılabilecek hafta sonu sporlarından biri olabilir. Bu sporları yaparken güvenliğini önemseyin ve kask takmayı ihmal etmeyin.

    Sen de Olimpik Anne Olabilirsin

    Peki P&G Türkiye ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin başlattığı Olimpik Anneler hareketinden haberdar mısın?
    Çocukların sporla büyümesini teşvik etmek amacıyla başlatılan "Olimpik Anneler" kampanyasına katılabilir, #Olimpikanneyim etiketi ile sosyal medyada çocuğunuzun spor yaptığı anı paylaşarak çocukların sporla büyümesini teşvik eden bu projeye destek olabilirsiniz.

    Detaylar için www.olimpikanneler.com’a tıklayın.

    Yüzmeyle Erken Yaşlarda Tanıştırın
    Suyla bebeklikten itibaren tanışan çocukların yüzme sporuna daha yatkın olduğunu görmek mümkün. Yüzme; çocukların kilo kontrolü, vücut dengesi, kas gelişimi için keyifle yapılabilecek sporlardan biri. Özellikle yaz mevsiminde bir yüzme kursuna yazdırarak hayatı boyunca iyi yüzebilmenin artılarını yaşamasını sağlayabilirsiniz.

    Çocuklara yüzme öğretilirken ilk yapılabilecek şey suyu sevmesi ve alışması için ona zaman tanımaktır. Suya çekinerek yaklaşması da yine sizin yaptığınız olumlamalar sayesinde aşabileceği bir durum.

    Egzersiz için yeterli zamanı olmayan bir anne iseniz; çocukların yaşına ve yeteneklerine uygun egzersiz programı hazırlayan profesyonel bir kuruma da başvurabilir, spor yapması için gerekli şartları bu şekilde de oluşturabilirsiniz. Unutmayın; sizin ailece spor ve sağlıklı yaşamla kurduğunuz bağ çocuğunuzun herhangi bir spora katılıp katılmayacağı üzerinde güçlü bir etkiye sahip.

    Bu sayfada reklam uygulaması yapılmıştır.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler