KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sporla büyüyen çocuklar daha başarılı

    Sporun çocuğun gelişimine faydaları, saymakla bitmiyor. Çocuğunuzun sporla kazanacağı yetenekleri, hayatının her alanında kullanarak daha başarılı bir birey olmasını sağlayabilirsiniz.

    Spor, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimi için çok gerekli. Türkiye Spor Kültürü araştırmasına göre, 10 çocuktan yalnızca ikisi spor yapıyor. Profesyonel spor konusunda sonuçlar daha üzücü. Çünkü 100 çocuktan yalnızca biri profesyonel spor yapıyor.

    Çocukların sporla daha fazla iç içe olmasında en büyük görev ebeveynlere düşüyor. 100 aileden sadece biri, çocukları spor yapmadan önce araştırma yapıyor. Çocukların günde ortalama iki saat bilgisayar başında geçirmesi ve tatil zamanlarında bile spor yapma oranlarının artmaması, anne-babaların çocuklarını spora yöneltmeleri konusundaki gerekliliği ortaya koyuyor.

    Sporun çocuklara yalnızca fiziksel değil, sosyal ve psikolojik gelişim açısından da birçok faydası var. Sporun sağladığı gelişim, çocuğun ömür boyu hayatın her alanında kullanabileceği yetenek ve kazanımlar elde etmesini sağlar. İşte sporun çocuğa kazandırdığı yetenekler ve bunların etkileri...

    Disiplin kazandırır
    Spor, çocukların disiplinli olmalarını sağlar. Amaca yönelik hareket edebilen, önündeki hedefe kanalize olabilen bireyler olmalarında temel oluşturur. Çocuklara hızlı ve stratejik düşünme yeteneği de kazandıran spor, pratik çözümler bulma ve çok yönlü düşünme becerilerini de geliştirir.

    Sosyalleştirir
    Spor, çocukların fiziksel gelişimini destekleyerek, daha sağlıklı bir bedene sahip olmalarını sağlar. Bu fiziksel gelişimin yanında spor, çocukların sosyal becerilerini de geliştirir. Çocuklara, sosyal olma ve pozitif insan ilişkileri kurma konusunda öğretici rol oynar. Arkadaş ilişkilerini kuvvetlendirir, takım çalışması ve yardımlaşmanın faydasını öğreterek iletişim becerisi gelişmiş birey olmalarını sağlar.

    Özgüvenini artırır
    Spor yapmak, çocukların özgüvenini geliştirir. Çocuğun azimli ve kararlı davranırsa istediği şeyi başarabileceğine olan inancını artırır. Güçlü yönlerini keşfetmesini ve zayıf yönlerini tanıyarak geliştirmesini sağlar. Zihnini hedefine odaklayarak konsantrasyonunu artırabileceğini gösterir. Bu kazanımlar çocuğun hayatın her alanında başarı göstermesini sağlar.

    Sen de çocuğunu sporla büyüt, Olimpik Anne ol

    Çocuklarımızın sporla büyümesine destek olmak amacıyla P&G Türkiye ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi "Olimpik Anneler" projesini başlatıyor. Çocuğunun spor yapmasını teşvik ederek, sen de Olimpik Anne olabilirsin. Sosyal medyada çocuğunla spor yaptığın anı, #OlimpikAnneyim etiketi ile paylaşarak projeye destek olabilir, çocukların sporla büyümesine katkıda bulunabilirsin.

    Proje kapsamında, sporcu anneleri, çocuklarına spor yaptıran anneler ve fikir önderleri bir araya getirildi ve Olimpik Anneler Kurulu oluşturuldu. Bu kurul çocukların sporla bütünleşmesini tüm ülkeye yaymak amacıyla Türkiye'nin farklı bölgelerinde halk ile buluşuyor ve bilinçlendirme aktiviteleri gerçekleştiriyor. Ayrıca Nisan ayı itibariyle başlayan 1 paket=1 destek kampanyasıyla, her P&G ürününden elde edilen gelirin bir kısmı, çocukların sporla büyümesi için bağışlanıyor. Sen de alacağın her ürün ile ayrıca destekte bulunabilirsin.

    Bu sayfada reklam uygulaması yapılmıştır.


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler