KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuğunuzun utangaçlığını yenmesi için ne yapmalısınız?

    Çocuğunuz utangaçsa ona karşı davranışlarınızı değiştirin.

    Bazı çocuklar diğerlerine göre daha utangaçtır. Utangaçlığın belli bir kısmı öğrenilir. Aile çevresi ve kültürel normlar diğer çevrelere göre çocuğun daha utangaç olmasına yol açabilir. Öte yandan utangaçlığın mizaçla ilişkili ve biyolojik yönleri olduğu da tahmin ediliyor.

    Sizin çocuğunuz ne kadar utangaç? Normalden daha fazla utangaç olduğunu düşünüyorsanız, bu utangaçlığını yenmesi ona nasıl yardım edebilirsiniz?

    **Dr. Koray Karabekiroğlu

    ** "Çocuğuma Nasıl Davranmalıyım?" adlı rehberi kitapta şu yöntemleri öneriyor:


    Çocuğunuzun özelliklerini tanıyın ve onu iyisiyle, kötüsüyle kabul edin. Onun tüm ilgi alanlarına ve duygularına karşı hassas olmak ve daha az eleştirel yaklaşım özgüvenini artırmanın ilk adımlarından biridir.


    Özgüvenini artırın. Utangaç çocuklar sıklıkla kendileri hakkında olumsuz düşüncelere sahiptir ve insanlar tarafından kabul edilmediklerini düşünebilirler. Onların becerilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine rehberlik edin. Kendini iyi hisseden, özgüvenli çocuklar nadiren utangaçlık hissederler.

    Sosyal becerilerini geliştirin. Onun sosyal ilişkilerde yaşadığı zorlukların nedenlerini araştırın. Uygun sosyal beceri sözcükleri, sosyal beceri yöntemleri konusunda yol gösterin. Küçük yaşlardan itibaren sosyal ortamlara (örneğin spor kulübü, dans okulu, tiyatro) girmesini ve sosyal becerilerini geliştirme fırsatı bulmasını sağlayın.


    Yeni ortamlara alışması / ısınması için fırsat verin. Tehdit edici olarak algıladığı bir ortama girerken aşırı zorlayıcı olmamaya dikkat edin, oraya yerleşebilmesi için zaman verin, çocuğa ve ortama ait olumlu özelliklerine dikkat çekin.

    Yardım almayı ihmal etmeyin. Genellikle kronik ve dirençli bir özellik olduğundan ve daha şiddetli olgularda kaygılarla baş etmek çok zor olabildiğinden, biyopsikososyal iyilik halinin devamı için gerekli olduğunda psikiyatrik, psikolojik yardım fırsatlarını araştırın.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler