KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuğu okula nasıl hazırlamalı?

    "Çocuğum okula gitmek istemiyor" diyenlere uzmandan ipuçları...

    Okullar

    15 Eylül Pazartesi günü açılıyor. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri ise 8 Eylül Pazartesi uyum eğitimine başlayacak.

    Peki, çocuk okula nasıl hazırlanır? Çocukta okul korkusu neden olur? Bu korkuyla nasıl başa çıkılır? Çocuk okula gitmeye nasıl ikna edilir?

    Uzman Psikolog Yegan Sasık tatil rehaveti sonrası okula nasıl hazırlanılması gerektiğini, anne babalara düşen görevleri açıklıyor...


    160626144

    Yaş kaç olursa olsun uzun bir tatilin ardından iş veya okula alışmak hiç de kolay olmuyor. Hele daha erken yaşlarda anneyle geçen zamana iyiden iyiye alışmışken, serbest oyun saatlerinin konforu ve okul disiplinin olmayışı daha da bir tatlı geliyor. Ama her eylül ayında, kimi daha büyük kimi daha küçük; kiminin okulda ilk, kimininse son senesi olan birçok öğrenci, yarı özleyerek yarı söylenerek gidiyor okuluna eninde sonunda.

    Ancak okulların ilk günü yaklaşmaktayken, özellikle daha küçük yaş öğrenci velileri (anaokulu veya ilkokul) zaman zaman çocuklarının nasıl alışacaklarına dair endişelenebilirler. O halde okula alışma evresini elden geldiğince kısaltabilmek adına birkaç küçük öneri:


    93876934

    • Okulunuzla, kayıt aşamasında, 'oryantasyon' (okula alışma evresi) ile ilgili görüşün. Çoğu okulun (devlet ve özel okullar) çocukların alışma dönemi ile ilgili özel programları var. Yönetici ve öğretmenler sizi bu konuda bilgilendirecek ve yönlendireceklerdir.


    165053393

    • Oryantasyon sürecinde okullar siz velilerden belli bir zaman okul yakınında bulunmanızı ya da çocuğunuzun çok tedirgin olması ve çok ağlaması durumunda sizinle görüşebilmesi için aradıklarında okula gelebilecek konumda olmanızı talep edebilirler. Bunun için günlük programlarınızı (çalışıyorsanız izinlerinizi, vb) önceden ayarlamaya çalışın.


    177763966

    • Evde okulla ilgili sohbet etmeyin. Böylelikle çocuğunuzun "gitmek istemiyorum" gibi söylemlerinin önünü kesmiş olursunuz.


    179103909

    • Başlayacağı okulu ilk gördüğü gün okulun ilk günü olmasın. Özellikle de büyük ilkokullar için önemli bir ayrıntı bu. Çünkü daha evvelki yıllarda butik anaokullarına gitmiş öğrenciler, birden büyük sınıflarında olduğu, kocaman koridorları görünce ürkebiliyorlar. Bunun için mutlaka tatil döneminde bir ara okulun içini (siz merak ediyormuş gibi) gezmeye çalışın. Sınıfının olacağı koridordan, onun kullanacağı tuvaletlere kadar bir tur atmaya özen gösterin.


    179114305

    • Okulda zorluk yaşamaması için beslenme ve kişisel temizlik konularında yetişkin desteğini kesin ve çocuğunuzu yüreklendirin.


    478264173

    • Tatilin son ayları yavaş yavaş uyku düzeninizi okul saatlerine uyumlu hale getirmeye çalışın.


    489481079

    • Okulla ilgili alışverişi çocuğunuzla birlikte yapın.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler