KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hangi spor kaç kalori verdiriyor?

    Hangi sporun kaç kalori harcatır?

    30 dakika boyunca yapacağınız yürüyüş, koşu ve yüzme gibi sporların kaç kalori yaktırdığını biliyor musunuz? Yaz tatilinde aldığınız kiloları nasıl vereceğinizi düşünüyorsanız, en çok kalori yaktıran sporlara mutlaka göz atın.

    Acıbadem Fulya Hastanesi Sporcu Sağlığı Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı ve Spor Hekimi Prof. Dr. Tolga Aydoğ, kalori yaktıran 7 yaz sporunu anlatıyor. İşte en çok kalori yaktıran sporlar...


    bisiklet1 460

    Bisiklete binme

    Kilo verdirmenin yanısıra kalp sağlığınızı da korumaya yardımcı olan yaz sporlarından biri bisiklete binmek. Müthiş bir kardiyo egzersizi olarak değerlendirilen bisiklete binmek özellikle bacakları, kalça-karın-uyluk ve baldır kaslarını kısacası vücudun tüm önemli kas kitlelerini çalıştırıyor. Yapılması önerilen kardiyo egzersizleri fazlası ile karşılıyor. 30 dakikalık hafif bir bisiklet seyahati 200 kalori enerji harcamanıza olanak sağlıyor.


    bisiklett 6

    Eliptik bisiklet

    Dayanıklılık ve kondisyonu artıran eliptik bisiklet ile egzersizin zorluk derecesini kişi kendisi ayarlıyor. Tam anlamıyla kardiyo egzersizi olarak tanımlanabilen eliptik bisiklette kolların aktif kullanımı kol ve bacakların kas kuvvetlerinin artmasını sağladığı gibi sarkmaları da önlüyor. 30 dakikalık egzersiz 250 kalori enerji harcamanıza yardımcı oluyor.


    yuzme1 460

    Yüzme

    Bölgesel ve kitlesel zayıflamada son derece olumlu etkisi bulunan yüzme, vücuttaki hemen hemen tüm kas gruplarını aynı anda çalıştırdığı için çok hızlı bir zayıflama ve yüksek kalori harcama fırsatı sağlıyor.

    Yüzme, yerçekemini elimine eden bir spor olduğu için kalbi daha az yoran ve vücutta kalıcı yorgunluk hissi oluşturmayan bir egzersiz yöntemi. 30 dakikalık yüzme egzersizleri ile 200-250 kalori harcanıyor.


    step1 460

    Step

    Sıcak yaz günlerinde doğada yapılan değil de serin salonlarda yapılan sporlarından mı hoşlanıyorsunuz? O zaman step ve aerobik hareketleri tam size göre. Önemli bir kardiyo egzersizi olan step aerobik hareketleri ile 30 dakikada yaklaşık 200 kalori harcanabiliyor. Her ne kadar step aerobik hareketleri biraz karışık gibi görünse de bir step salonuna giderek veya step aerobik videoları izleyerek kendi kendinize de öğrenebiliyorsunuz.


    kurek1 460

    Kürek çekme

    Kürek çekme aleti kullanılarak salon ortamında yapılan kürek çekme egzersizleri, kol, bacak ve karın-sırt kaslarını inanılmaz geliştiriyor ve yağ yaktırıyor. 30 dakikalık bir kürek sporu egzersizi ile yaklaşık 250-300 kalori harcanıyor. Kürek egzersizleri kardiyo hareketleri olarak oturduğunuz yerden yapabileceğiniz sıradışı faydaları olan bir egzersiz türü.


    zumba1 460

    Zumba

    Son yıllarda kalori yaktırıcı özelliği çok daha fazla ortaya çıkan zumba ile hem dans hareketleri öğreniliyor hem de yarım saatte 200-300 kaloriye varan enerji harcama gerçekleştirilebiliyor.


    yuruyus1 460

    Yürüyüş

    Genç yaşlı demeden herkesin günlük en az 30 dakika yürümesi, sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir kardiyo egzersizi olarak öne çıkıyor. 30 dakikalık bir yürüyüş ile ortalama 150-200 kalorilik enerji harcama potansiyeli ortaya çıkıyor. Bu nedenle siz siz olun, özellikle de akşam üzeri tempolu yürüyüşü ihmal etmeyin.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler