KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuklar İçin Yaratıcı El İşleri

    Yaparken hem öğrenecek hem eğlenecek!

    Çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanarak yapacakları birbirinden eğlenceli el işleri hazırladık. Miniğinizin el becerilerini geliştirecek bu el işleri ve oyuncakları birlikte yaparak hem keyifli vakit geçirin hem de öğrenmesine destek olun!

    İşte eğlenceli ve yaratıcı el işi fikirleri...


    Plastik şişeden kalemlik

    Malzemeler: Plastik şişe, kalın yün ip, yapıştırıcı, makas.

    2 litrelik plastik su şişesini ortasından düzgünce kesin. Kestiğiniz pet şişenin etrafına yapıştırıcı sürün. Yapıştırıcı kurumadan ipi hızlı bir şekilde kalemliğin etrafına sarın. Çocuğunuzun yaratıcılığını kullanmasına izin verin, bırakın kalemliği dilediği gibi süslesin.


    Plastik tabaktan balık

    Malzemeler: Plastik tabak, renkli boyalar, boya fırçası, yapıştırıcı, el işi kâğıdı, plastik göz.

    Plastik tabağı boyayın. Tabak kurduktan sonra el işi kâğıdı ile balığın solungaçlarını üçgen şeklinde kesip, tabağın iki ucuna yapıştırın. Son olarak plastik gözü tabağın uç kısmına yerleştirin.


    Kartondan kale

    Malzemeler: Orta boy karton kutu, birkaç adet tuvalet kâğıdı rulosu, el işi kâğıdı, makas, yapıştırıcı.

    Orta büyüklükteki kartonun üst kısımlarında küçük kareler kesin ve kalenin uç kısmını yapın. Dilerseniz kartonu boyayabilir ya da el işi kâğıdı ile kaplayabilirsiniz. Kestiğiniz kartonun uç kısımlarına tuvalet kâğıdı rulolarını yapıştırın. Kalan tuvalet kâğıdı rulolarını ağaç yapmak isterseniz, yeşil renkli elişi kâğıdından yuvarlak şekiller kesip yapıştırabilirsiniz.


    Pet şişeden ahtapot

    Malzemeler: Pet şişe, 2 adet plastik göz, renkli boya, kurdele.

    Pet şişenin alt kısmını kesin. Ahtapotun bacaklarını yapmak için şişenin dip kısmından başlayarak 3 santimetrelik şeritler kesin. Kestiğiniz şişeyi istediğiniz renge boyayın. Boya kuruduktan sonra şişenin ağız kısmına kurdele yapıştırın. Son olarak gözleri yapıştırın ve renkli bir kalemle ahtapotun ağız çizin.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler