KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yap Boz Oynama Yaşı ve Yararları

    Puzzle'lar, yani Türkçe adıyla yapboz'lar çocukların öğrenerek eğlenmesini sağlıyor.

    Puzzle'lar, yani Türkçe adıyla yapboz'lar çocukların öğrenerek eğlenmesini sağlıyor. Puzzle'lar hangi yaş grubundaki çocuklar için uygun ve zeka gelişimine nasıl katkıda bulunuyor?

    Puzzle hangi yaşta oynanmaya başlamalı?

    Yapılma aşamasında karmaşık ve anlamsız duran parçaların düzgün bir biçimde bir araya getirilmesi zihinsel bir çaba gerektirir. Bu özelliği ile düşünmeyi ve çözüm bulma çabasına girmeyi uyandırır. Çözümü bulmak için ortaya konan zihinsel etkinlik, zihin gelişimine katkıda bulunacaktır. Bir araya getirilerek oluşturulacak bütünün sunduğu bir iş yapabilmek ve bunu önce kendine, daha sonra çevreye gösterebilmek öz güven duygusunu destekleyecektir. Puzzle'ın renkleri, ortaya çıkan resim bilgi dağarcığına eklenecektir. Tek başına zekaya katkısından söz etmek yerine daha geniş bir anlamda çocuğun gelişimine katkıda bulunacağını ileri sürmek gerekir. Puzzie uğraşısı keyif verici olduktan sonra çok küçük yaşlarda da gündeme getirilebilir. Örneğin: 2-3 yaş grubundaki çocukların da yapabilecekleri ve tam ismine yaraşan bir biçimde yapıp bozabilecekleri, erişkinlerle paylaşıp hoş zaman geçirebilecekleri bir uğraşı ve oyun alanı olabilir. Kanımca anahtar kelime 'keyif alma' olmalıdır.


    puzzle oynama yaşı ve yararlarıYaşlara görte puzzle nasıl olmalı?
    En basit 2 ya da 3 parçalı puzzle'lar 12 aylıktan 18 aylığa kadar tüm çocuklar için uygun. Bu tip puzzle'lar, çizgi kahramanlar veya sevimli hayvan resimlerinden oluşabiliyor. Bu yaştan itibaren her yaşa göre puzzie bulabilmek mümkün. Çok küçük çocuklar için de puzzie var, ama genelde küçük çocuklar kendilerini puzzle'a veremiyorlar, dikkatleri çok dağınık olabiliyor, bu yüzden ilgilerini çekmeyebiliyor. Eğer çocuklara özel bir zaman ayırabiliyor ve birlikte bu zaman değerlendirebiliyorsanız, çocuklar kendi ilgi alanlarını rahatlıkla geliştirebiliyor. Çocuğunuzu özel bir oyuncak ile oynamaya cesaretlendirebilirsiniz. Ama eğer çocukları oynamaya zorlarsanız, bu durum, üzerlerinde olumsuz etki yaratacaktır. Her oyuncağın çocuğunuz üzerinde yararlı, teşvik edici ve eğitici etkisi mevcuttur. Önemli olan, oynarken öğrenmektir. Bu aktivite, çocuğunuzu cesaretlendireceğiniz ve bu durumu çocuğunuzla paylaşabileceğiniz bir aktivite olmalıdır. En muhteşem olanı, çocuğunuza ilerlemesinde yol açarken, onun yeni beceri ve yetenekler edinmesini izlemek.


    puzzle oynama yaşı ve yararlarıPuzzle'la ilgilenmeyen çocukta hiperaktivite dikkat dağınıklığı sorunu mu var? Puzzie; dikkat, sabır, emek gerektiren oyunlar arasındadır. Tanımlanan bu özellikler ise çocukların sahip olmadıkları özelliklerdir. Çocuk doğası gereği dikkatsiz, sabırsız, emek vermeye hazır olmayan özellikler taşır. Bu nedenle puzzie oyunu ile ilgilenmeyen çocuk, bu özelliği nedeniyle dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı almaz. Ancak dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı konmuş bir çocuk puzzie oynamakta zorlanabilir. Anne-babalar için çocuklarının gelişimi çok önemlidir. Sundukları sevgi ile ilk aşamada bu görevi doğal bir biçimde yaparlar. Kanımca ikinci aşama olarak çocuklarının sahip oldukları ancak sergilemedikleri, bir anlamda gizil yetenek ve becerilerini sergileyebilmeleri için farklı ve zengin olanaklar sunulması gerekir. Bu görevi yerine getirmede yararlanabilecekleri birçok farklı etkinlik içinde yapboz sunmak ve oynamak yer almalıdır.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler