KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Anne sütü öz güveni artırıyor!

    Anne sütünün bebeklere faydaları saymakla bitmiyor.

    Prof. Dr. Reşit Vural Yağcı yaptığı açıklamada, kadınların hamile kaldıkları dönemden itibaren aldıkları besine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Hamilelik döneminde alınan gıdaların bebeğe kordon vasıtasıyla ulaştığını aktaran Yağcı, bundan dolayı beslenmenin çok önemli hale geldiğini ifade etti.

    Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütüyle, 24 aya kadar ise anne sütünü diğer gıdalarla tüketmeli. Anne sütünün tarif edilemeyecek kadar faydalı olduğunu herkes biliyor çünkü anne sütü bireyin tüm yaşantısına etki eder. İlk 2 yıl anne sütü alan bebeklerin öz güveni daha yüksek olur. Emerek doyuma ulaştığı için özellikle ruh sağlığı daha iyi gelişir. Anne sütü hiçbir hazineye değişilmez o nedenle bunun kıymetini bilmemiz gerekir. Anne sütü almayan çocuklar hayata çok kötü başlamış oluyor düşe kalka büyüdükleri için fiziken, ruhen ve aklen diğerleriyle kıyaslamak çok mümkün olmaz."

    6 aydan sonra bebeklerin özellikle hayvansal gıdalarla tanıştırılması gerekiyor. İlk altı ayda verilen ek gıda bebeklerde alerji riskini ortaya çıkarabilir. Bu durum aynı zamanda obeziteye de zemin hazırlanıyor. Dolayısıyla anne sütünü uzun süre verilmesini istiyoruz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler