KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Görme engelli annenin bebeğini ilk defa gördüğü an

    Görme engelli Kathy Beitz özel bir gözlük sayesinde bebeğini görebildi.

    Çocukluğundan beri görme engelli olan Kanadalı Kathy Beitz, hamile kalınca, bebeğini kucağına aldığında onun yüzünü görebilmeyi hayal etti. Yeni teknoloji sayesinde bu hayali gerçeğe dönüştü.

    Yüksek teknolojili gözlük sayesinde doğumdan hemen sonra bebeği Aksel'in yüzünü görebilen Beitz'in videosu, internette izlenme rekoru kırdı. Beitz, "Bu, baktığım ilk bebekti ve onun benim bebeğim olması çok önemli bir şey. Eşimi bebeğime bakarken görmek de çok güzel bir duyguydu" dedi.


    Genetik bir tür kalıtsal makular dejenerasyon olarak tarif edilen Stargardt hastalığı bulunan Beitz, ablası gibi çocukluğunda görme yetisini kaybetmeye başlamış.

    eSight adlı yeni teknoloji ürünü kamera, görme yetisinin bir kısmını geri kazanan Beitz'in bebeğinin ilk anını görmesi için yeterli oldu.


    Bu cihaz görme engelli ama halen bir miktar görüşü olan kişiler için çalışıyor. Başa yerleştirilen özel gözlük, ekrana, yüksek çözünürlüklü görüntüleri büyütülmüş olarak gönderiyor.


    Aksel bebek, şimdi sekiz haftalık ve Beitz, bu gözlük sayesinde daha fazla kendine güven duyan bir ebeveyn olduğunu, bebeğine uyku saatinde kitap okumak ya da onun ilk gülüşleriyle keyiflenmek gibi çoğu annenin yaptığı şeyleri yapabildiğini söyledi.


    İşte, Kathy Beitz'in bebeği Aksel'in doğumundan hemen sonra onu ilk gördüğü an...


    Yerel Seçim 2024

    En Çok Aranan Haberler